[Žinios trumpai] Macronas paaiškino, kodėl Putinas užpuolė Ukrainą: „Pasipiktinimas virto paranoja“, o galiausiai stogas nučiuožė nuo pandemijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2022-04-15 14:38
Pabendravus su prancūzais, atrodo, kad (kaip turbūt ir bet kur kitur) egzistuoja elitinė Prancūzija ir tai, ką aš vadinu mužikėliais – nacionalinistine, lengvai už nosies valdoma mase, kuriai visur vaidenasi priešai (Le Pen / Zemūro elektoratas). Makronas yra pirmųjų atstovas, o internete pastarieji dominuoja praktiškai be konkurencijos. Jų suvokimas yra maždaug toks, kad nėra didesnio pasaulyje blogio už amerikonus ir NATO. Rusija jiems yra už jūrų marių, jokios grėsmės jie nejaučia ir niekada nejautė, todėl Rusijos kare su Ukraina matematika yra labai paprasta: „mano priešo priešas man yra draugas“, todėl dėl visko kalta tik JAV ir NATO, Putinas vienareikšmiškai tik ginasi. Kai Prancūzijoje buvo uždraustas atvirai propagandinių nesąmonių kanalas RT France, pasipylė krokodilo ašaros, kokie Europos Sąjunga yra niekšai ir reikia iš ten išstoti, kad NATO kaip visada šunsnukiai, nes agresyviai puola Rusiją (!), kaip jiems dabar trūksta „objektyvių“ žinių, staiga atsirado susirūpinimas dėl „žodžio laisvės“ ir pan. Pabendravus su paprastais prancūzais, sunku net patikėti, kad atviras fašistinio diktatoriaus palaikymas galėtų būtų išsikerojęs šaly su demokratinėm tradicijom, bet ką turim, tą turim.
immortallt 2022-04-15 15:10
Visos ES ir NATO senbuvės vis dar bando chuilostaną analizuoti kaip vakarų vertybių valdomą šalį. Jie vis dar nesupranta, kad jie gyvena kitame pasaulyje ir vakarų logika ten neveikia, užtat ir gyvena tokiame šūde, nors resursų apsčiai turi. Tai ir čia, stogas nučiuožė... Stogo niekada ten nebuvo. Nordstream 2 buvo pasirengimas dabartiniams veiksmams Ukrainoje. Nordstream 1 jau irgi buvo pasirengimas veiksmams Kryme ir Donbase. Tikėjosi, kad lengviau paeis, nepaėjo. Jau metus prieš prisuko dujų pardavimus, nepildė atsargų, tam kad kelti spaudimą ES ir mažiau norėtų kištis į Ukrainą. 10 metų ar net metus prieš dėliojant žingsnius, tu nesielgi karštakošiškai, impulsyviai ar su "nučiuožusiu stogu". chuilostano valdžia neturi empatijos, žmogus, tiek kitos šalies, tiek ir savo pilietis yra mažiau vertas nei šoviniai ir tiek. Vakarai vis dar nesupranta, kad chuilostanui dalinės sankcijos neveikia. Turėjo eiti iš karto maksimalios sankcijos - visa prekyba, finansai uždaroma iš karto. Visi ambasadų darbuotojai iš chuilostanų patraukiami iškart. Chuilostano ambasadų darbuotojai, jei patys tą pačią dieną kaip tavo žmonės negrįžta į savo šalį, supakuojami ir deportuojami. Visas rusų piliečių turtas užšaldomas, ir kiekvienas atskirai gali eiti per teismus įrodinėti, kad jie nėra susiję su valdžia. Neįrodai, kad nesi susijęs - tai ir neatgauni, kaip puolančios šalies pilietis. Šito labiau reikia ne kad turtą surinkti, ar priversti pakeisti elgesį rusus, o kad susimažinti priešiškų žmonių veikimo galimybes savo teritorijoje.