[Žinios trumpai] Arestovičius tiesiai šviesiai: Ukraina yra pajėgi išspręsti Uždniestrės klausimą „akimirksniu“ – rusus pavadino visiškais idiotais  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kaltina Rusiją bandymu destabilizuoti Uždniestrę, o vienas iš jo patarėjų teigia, kad Ukraina galėtų išspręsti Uždniestrės klausimą „kuo greičiau“, tik Moldovos Respublika turi prašyti pagalbos šiuo klausimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-28 [Žinios trumpai] Arestovičius tiesiai šviesiai: Ukraina yra pajėgi išspręsti Uždniestrės klausimą „akimirksniu“ – rusus pavadino visiškais idiotais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų analizė rodo, kad tarp skirtingų jėgų regione tvyro įtampa, todėl Uždniestrės regionas tampa pažeidžiamas ir daro įtaką Moldovos Respublikai. Smerkiame bet kokius veiksmus ir bandymus kelti pavojų Moldovos Respublikos saugumui. Kišiniovas primygtinai reikalauja taikaus regiono padėties sureguliavimo“, – sakė Moldovos prezidentė Maia Sandu.

Savo ruožtu Tiraspolio separatistų administracijos lyderis Vadimas Krasnoselskis užsiminė, kad per sprogimus Uždniestrėje yra Ukrainos „pėdsakų“.

„Prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, Uždniestrė išlaikė savo neutralumą ir atvirai tai pareiškė – kad mes nesame agresoriai, kad Uždniestrė neplanavo ir neketina pulti savo kaimynų. (...) Aš manau, kad tie, kurie organizavo šį išpuolį, siekia įvelti Uždniestrę į konfliktą. Ir galiu drąsiai teigti, kad taip neatsitiks. Uždniestrė galės apsiginti. Tikrai rasime visus, kurie prisidėjo prie šių nusikalstamų veikų“, – sakė V. Krasnoselskis.

Prezidento patarėjas O. Arestovičius sakė „Feigin Live“, kad Ukraina yra pajėgi išspręsti Uždniestrės klausimą „akimirksniu“, tačiau Kišiniovo valdžia turi paprašyti pagalbos. „Čia reikia pasakyti, kad Moldovos Respublika yra mūsų kaimynė, kuri mums nėra abejinga, visada buvome artimi. Tokiu būdu jie gali kreiptis į mus pagalbos. Galime įsikišti tik gavus oficialų prašymą, nes Uždniestrė vis dar yra oficiali Moldovai priklausanti teritorija. Jei reikia, Uždniestrės problemą galime išspręsti spragtelėję pirštais“, – sakė Arestovičius.

 

„Uždniestrėje yra apie 1600 rusų karių, plius vadinamoji regiono armija, dar 5000-7000, galima sakyti. Moldovos Respublika gali turėti didelių problemų, jei jie pultų.“

Ukrainos prezidento patarėjas taip pat pakomentavo Maskvos pareikštus grasinimus Kišiniovui. „Jūs, idiotai! (...) Atverti kitą frontą, kai su esamu neįmanoma susitvarkyti. Nekantriai laukiame, ką jie darys. Manome, kad jie tikrai nori persikelti į Odesą, kad ką nors parduotų Rusijos žmonėms“, – sakė O. Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()