[Žinios trumpai] Gandai Kinijoje: prieš Xi Jinpingą rengiamas „sąmokslas“ – priverstas slapta atsistatydinti, jau paskirtas įpėdinis (Video)  ()

Neseniai įvykęs Kinijos komunistų partijos (KKP) politinio biuro nuolatinio komiteto posėdis sukėlė neįtikėtiną politinių analitikų gandą, kad KKP lyderis Xi Jinpingas po kelių mėnesių atsistatydins.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai esą lemia vidinė kritika dėl drakoniškų priemonių, įvestų prieš COVID-19 epidemijos suvaldymą ir sustabdymą.

Gandas iš dalies pasklido vaizdo įraše kinų kalba, kurį gegužės 4 dieną „YouTube“ paskelbė tinklaraštininkas, „Lao Deng“. Vaizdo įrašas „Sukrečiantis smūgis: Xi Jinpingas atsistatydino, Li Keqiang yra naujasis vadovas“, gana greitai paplito Kinijos socialiniuose tinkluose, bet greitai buvo cenzūruotas, rašo „The Washington Times“.

Cituodamas aukšto rango KKP šaltinį, „Lao Dengas“ tvirtina, kad paskutiniame KKP politinio biuro nuolatinio komiteto posėdyje prieš Xi Jinpingą buvo pradėtas „perversmas“.  

„Xi Jinpingas buvo priverstas atsistatydinti, bet liks savo pareigose iki svarbaus partijos susitikimo vėliau šiais metais“, – sakė tinklaraštininkas.  

Jis taip pat sakė, kad Xi Jinpingas sutiko atsistatydinti, kad nebūtų laikomas atsakingu už dabartinius karantino neramumus, kaip Šanchajaus atveju, ir kad vadovo postą perims ministras pirmininkas Li Keqiangas.  

Analitikai linkę netikėti gandais, tačiau sutinka, kad tai gali atspindėti arba kovą dėl valdžios KKP prieš kitą kongresą, arba tyčinę dezinformaciją apie Xi, siekiant suteršti jo įvaizdį dėl sveikatos krizės valdymo.

 

Xi režimas smarkiai kritikuojamas dėl karantino Šanchajuje. Daugeliui kyla klausimas, kiek tai naudinga sveikatos požiūriu ir koks iš tikrųjų yra „nulio COVID“ politikos tikslas. Šiame didmiestyje buvo daugybė pilietinio nepaklusnumo aktų.   

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()