[Žinios trumpai] „Pragaras atėjo į žemę“: nufilmavo, kaip pirmą kartą ant „Azovstal“ numetė uždraustas bombas (Video)  ()

Rusijos okupantai pirmą kartą numetė fosforo arba padegamąsias bombas ant „Azovstal“ Mariupolyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-15 [Žinios trumpai] „Pragaras atėjo į žemę“: nufilmavo, kaip pirmą kartą ant „Azovstal“ numetė uždraustas bombas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė miesto mero patarėjas Petro Andriuščenka.

„Mariupolis. Azovstal. Vėl – iš dangaus, jūros, žemės. Vakar okupantai pirmą kartą prieš Mariupolio gynėjus panaudojo padegamąsias arba fosforines bombas (tikslius spėjimus paliksime ekspertams)“, – sakė A. Andriuščenka.

Anot jo, patys okupantai teigia, kad jie naudojo 9M22C padegamuosius sviedinius su termito sluoksniais. Jų degimo temperatūra yra apie du ar du su puse tūkstančio laipsnių Celsijaus. Degimo beveik neįmanoma sustabdyti.

„Pragaras atėjo į žemę, į „Azovstal“. Neįtikėtina, kaip mūsų gynėjai laikosi“, – pridūrė jis ir paskelbė vaizdo įrašą iš „Azovstal“.

 

Po to, kai iš Mariupolio „Azovstal“ rūsių buvo evakuoti civiliai gyventojai, Rusijos kariai nenutraukė bandymų užimti gamyklą, kurią gina Ukrainos kariai. Okupantai rengia raketų ir bombų smūgius į gamyklos teritoriją ir naudoja artileriją bei tankus puolimui vykdyti. Buvo pranešta, kad teritorijoje gali būti dar apie 1 000 kovotojų, pusė jų sunkiai sužeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: