[Žinios trumpai] Lenkijos politikas rėžė pavojingą pareiškimą: „NATO privalo demilitarizuoti Rusijos Kaliningrado sritį, tai parako statinė“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gintarinis 2022-05-17 12:29
Rusijos buvimas ten yra pavojingas, o ne lenko pareiškimas.
immortallt 2022-05-17 12:37
Užtektų JAV vieno lėktūvnešio su visa palyda ir baigtųsi Kaliningrado grėsmė. O šiaip reikėtų izoliuoti Kaliningradą bent jau žemėje ir nepraleisti nė vienos mašinos. Reiktų kuo skubiau sinchronizuotis su kontinentine Europa ir atjungi nuo Brell Kaliningradą. Užsukti dujas į Kaliningrado pusę. Taip, turi terminalą, bet į terminalą dujas reikės plukdyti. Jei reikės plukdyti - negalės suskystintų dujų kažkam kitam parduoti.
kestutisz 2022-05-17 13:26
Na čia tokia jau pakazūcha būtų, kaip tas rūkstantis kuznetsov'as. Nėr vietos mūsų baloje ir tokiai grupei (ar ne 50km minimalus radiusas iki kraštinių laivų), ir šiaip prekybiniams laivams :) Juolab, kad Ramstein'o bazė gi visai šalia, ir lenkai nemanau jog kažkaip silpnesni už ukrianiečius.
immortallt 2022-05-17 13:44
Lenkai nėra silpnesni nei ukrainiečiai, bet vienas toks karinis junginys užtikrintų jūrų ir oro kontrolę ruskių atžvilgiu ir iš esmės sunaikintų visus karinius objektus Kaliningrade per labai trumpą laiką. Tai apsikakotų ir apsiramintų ruspalaikiai su savo gąsdinimais. O šiaip Baltijos jūros pločio vidurkis apie 200 km, tai kaip nors tilptų, tik rusų laivų nebepraleistum.
kestutisz 2022-05-17 13:55
Junginys - taip, dėl paramos ugnimi, oro erdvės uždarymo, t.t. ir pan, bet pačiam lėktuvnešiui būti didele antim baloje vargu ar yra prasmės. Tai visų pirma yra plaukiantis aeorodromas, ir labai ribotas aerodromas - o tokio gėrio aplink ir taip pilna. Ir nuo žemės kilti, ir aprūpinti yra kur kas papračiau. Nebent tik pratęsiant tradiciją - atplukdyt grynai fašistų kapituliacijos pasirašymui...
immortallt 2022-05-17 16:34
Pats iš savęs lėktuvnešis nėra tikslas, kad pakeisti esamus oro uostus ant žemės. Tikslas - galios demonstracija, JAV įsitraukimas ir tiesiog jei ruskiai nuolat rėkia, kad NATO kelia jiems grėsmę, parodyti, ką reiškia, kai kelia grėsmę. O tai kol kas tik rėkia "vilkas", kai puikiai žino, kad jo nėra. Tegul sužino, ką reiškia tikras "vilkas". Lėktūvnešis vienas pats irgi iš tikrųjų nėra daug prasmės, bet su lėktūvnešiu eina ir visas laivynas, kuris turi visą arsenalą ginklų nuo visų galimų grėsmių, tiek ir pačių lėktuvų aprūpinimui eina visa infrastruktūra, ko ant žemės dauguma oro uostų arti Kaliningrado tokiame lygyje deja neturi.
iPienius 2022-05-17 16:55
https://www.ambergrid.lt/gas jau kelios dienos, dujos nepatenka is bulbastano teritorijos. i kaliningrada dar srautas eina, bet kaip suprantu gauna is laivo anksciau srautai buvo vienodi ir kiek ateidavo is BY, tiek eidavo i kaliningrada. nezinau ar cia vyksta kazkokie remontai ar dar kazkas, bet panasu, kad rusai patys atjungs dujas
AAA000 2022-05-17 22:03
taigi teisiskai klausimas buvo atidetas. ten net ne rusu teritorija - tas kaliningradas. po 2 ww buvo uzmarinuota 50 metu ar kiek ten. panasiai kaip su Vokietijos padalinimu. tiesiog visiem buvo pofig isskyrus Lenkija ir Lietuva - kurios buvo silpnos tarptautiniu masteliu. o daba aktualu - nu tai atimt pirmiausia is kalinigrado ruskyno statusa ir tiek. ir taikyt amzinas sankcijas. galima butu pvz atkurt Prusija - teisiskai laisva sali/teritorija (kaip Antarktida) - tiesiog be pilieciu. o visus ten esancius rusus paskelbt intervenciniais gyventojais - nelegalais. ar kol neisves visu kariuomeniu nors. pririst sankcijas teritoriskai va cia tai siurprizas butu ruskeliam tas lenkas dar labai skystai ten pasisake... cia klausimelis tikrai vertas rimto politinio demesio. jei sakykim konservai prasuktu toki reikala - net tiem parazitam visas nesamones atleisciau bet net daba jie ruskiam labiau dirba nei Lietuvai ar Lietuvos visuomenei... per skysti kiausiniai - matem kaip su Taivano ambasada baiges. pasideda jau "pavojingas pareiskimas" ir pan sudas... makaronai...
mindaugas.vaitiekūnas 2022-05-17 22:24
O gal tiesiog per tas rusiškas propagandines televizijas rodyti ne "daily bullshit", o dokumentines mokslines laidas (Neil de Grasse, Morgan Freeman...), kad žmonės pamatytų, jog ir be "šiknų spardymo" gyvenime galima kažkuo domėtis ir užsiimti. Čia kai Rusijoje savo veiklą nutraukė užsienio kompanijos, tai iš dalies sutinku, kad gerai padarė (žiūrint iš verslo pusės). Tačiau socialiai jie tapo dar daugiau atsiriboję nuo taip vadinamo "išsivysčiusio pasaulio". Manau informacija turi būti prieinama laisvai visame pasaulyje (kalbu apie socialinius tinklus (pvz. yotube), wikipedia...). O googlui reikėtų patobulinti savo algoritmus, nes dabartiniai ugdo kažkokį fanatizmą. Pvz. pradėsi ieškoti kokių karo vaizdų, tai googlas tave taip įtrauks į šią temą, tarsi kitos ir neegzistuotų. Pradėsi ieškoti kas yra Rusijos priešai, tai... na priešus tik ir rasi. Ir net kai nebeieškosi, google pats pas tave ateis su tuo priešų sąrašu. Tad einant prie temos - NATO yra gynybinis aljansas ir tokiais pareiškimais svaidytis tiesiog negalima! Jeigu žodį tars tikri specialistai (ne dėmesio pasielgę politikai) ir tuose žodžiuose bus akcentuojama pavojingai padidėjusi grėsmė, tai pirmiausia imkimės diplomatinių priemonių sprendimo paieškai, o ne kaip tos rusų "žvaigždės" rodykim, kad pas mus didesnis, tai visus ir dulkinsim.
AAA000 2022-05-17 22:34
tai ka parasei - tik irodo, kad tu bijai informacijos pats. ar teisingo neutralaus sprendimo. tu esi "daugumos" atstovas. as pvz esu geriausio imanomo sprendimo "visiems" atstovas.
Robkinas 2022-05-17 22:34
Seniai jau teko toki marazmatiko komentara skaityti...
AAA000 2022-05-17 22:38
o, sikejai nuo visose pakrumese tupinciu rusu i kelnes lenda
immortallt 2022-05-18 07:45
30 metų nebuvo izoliuoti, buvo laisvi naudotis visais vakarų teikiamais privalumais, informacija ir kuo tik nori. Pasirinko nesinaudoti. Turi būti pasekmės, ir skaudžios. Turi suprasti, ką reiškia būti izoliuotais nuo likusio pasaulio. Reikia suprasti ir kitą, jei ruskynas praslįstų su minimaliai ekonominių pasekmių, toliau kinai bandys rimčiau teritorijų praplėsti.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-05-18 07:51
Tu esi ta "delegacija", kuri pas Lukašenką su Paleckių važiavo grikių visos šalies vardu. Geriausias sprendimas matai...
mindaugas.vaitiekūnas 2022-05-18 07:58
Na o mums (kai kuriems) poros mėnesių užteko, kad visi rusai taptų okupantais-atstumtaisiais nusipelniusiais tik degti pragare
Benediktas 2022-05-18 09:27
Jei tai rusai, kurie palaiko Putiną, tai jie yra imperialistai. Tikrai nemalonu su tokiais bendrauti. Jei, nepalaiko dabartinės Rusijos politikos, tai su tais rusais viskas ok.
immortallt 2022-05-18 10:27
Degti pragare nežinau, bet jei jiems nepatinka jų šalis ir rezultatus jų šalies veiksmų, gali balsuoti kojomis - arba emigruoti, arba versti valdžią. Pasiteisinimas, kad ne visi rusai pritaria nesiskaito. Lygiai taip pat, kai pvz. trys bachurėliai pasigavo merginą autostradoje inscenizavę autoįvykį ir užkasė gyvą, tai ten galbūt irgi ne visi pritarė, bet visi kalti. Dabar Ukrainoje bando ruskiai daryti tą patį. Galbūt ne visi pritaria, bet realiai nieko nedaro absoliuti didžioji dauguma, omeny net pasipriešinimo realiai nematyti. Ale tik numeta negirdom, kad gal nereiktų taip daryti. Ir rusai kentės nepalyginamai mažiau nuo jų valdžios veiksmų, nei dabar kenčia ukrainiečiai. O tolimesnis darbas ar komforto rusų gyventojams palaikymas ruskyne yra ruskių rėžimo rėmimas, de facto ir ruskių kare Ukrainoje rėmimas. Turėjo pačią pimą dieną įkaltį 1% prekybos mokestį su ruskiais visam importuo ir eksportui, kuris kiekvieną dieną didėtų 1 procentiniu punktu. Geriausia sankcija būtų. Surinktas pajamas skirti ukrainiečiams remti.
AAA000 2022-05-18 10:48
tu nesuvoki, kad cia ne rusu problema. cia yra demokratijos problema - kai dauguma lemia. kiekviena kalba konkuruoja su kitomis kalbomis. rusiskai kalbanciu TIESIOG DAUG. ir jei vaidint demokratijas - jie visada nubalsuos uz kalbanciu rusiskai interesus. o tu uzemes strucio pozicija - niekini tiesiog pasalinius zmones. vakarieciu tiesiog daugiau nei ruskyno fanu. ir jie remia "savus" ukrainiecius. kai dar net neaisku ar ukrainieciai taps normaliais vakarieciais... tik ju dauguma to kaip ir nori. bet ne visi. kokiu 10% manau dar butu grieztai uz rusus. siulai juos nuzudyt vietoje panasu, nes uz putka balsuoja? ar bent jau i kalejimus uzdaryt ir vakaru vertybiu perauklejimo kursus pravedinet kokia nors konservatoriska propaganda, ar interneto/ tv/grynu pinigu ribojimu ir pan? geju problemas tai ES pripazista, o cia is tos pacios rusies problemu ------------ P.S. vaitiekunui klausimelis - kokie dar ten grikiai? pirmakart girdziu. dalino lukasenka kazkam grikius? kaip maksima alu ir skalbimo miltelius? cia tu apie sitai bandai man kazka primest?
Benediktas 2022-05-18 11:24
Kada šitą kremliaus propogandistą AAA000 užbanins čia? Atsakymas - niekada, nes technologijos.lt - „žodžio laisvė“. Prie ko čia kalba ir imperializmas? Visiškai nesusiję dalykai.
SPeed_FANat1c 2022-05-18 13:23
pirma tegu bent europines valstybes izoliuoja pacia ta rusija, tegu suzlugdo ja ekonomiskai, jau ir tai butu didelis pasiekimas. O dabar vokieciai, prancuzai, kurie turetu but stiprus, draugauja per daug su ta rusija, ypac prancuzai. Per daug rusija draugu turi tiesiog.