[Žinios trumpai] Lenkijos politikas rėžė pavojingą pareiškimą: „NATO privalo demilitarizuoti Rusijos Kaliningrado sritį, tai parako statinė“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2022-05-18 13:40
Jau atrodo išgyvenom vieną "baisią pandemiją" kurios valdymą dar reikėjo sugebėt taip suf*kupint neklausiant jokių nepatogių nuomonių, ir realus karas vyksta dėl to jog yra "viena teisinga nuomonė" pas agresorių. Ir vistiek "užbanint!".
Benediktas 2022-05-18 13:48
Yra toks dalykas, kaip melas. Kodėl leidžiam žmonėms meluoti su intencija, išvedžioti iki negalėjimo. Reikia skirti, kada žmogus turi kažkokią nuomonę pagrįstą faktais, o kada skleidžia Kremliaus dainelę. Kremliaus dainelė ir yra tokia - viskas nėra vienareikšmišką, o jūs pažiūrėkit į tai, o jūs pažiūrėkit į anai. Kažką panašaus bando AAA000 daryti - t.y. dirba grynai, kaip Kremliaus propagandistas.
kestutisz 2022-05-18 14:23
Mano asmenine nuomone viskas yra gerai kol kas ką nori tas tą ir sako. Nu gali būt dar kokie automatiniai filtrai, kad useris x nematytų userio y, nes tas tiesiog nepatinka arba bijo jog jei kažką pakartos 10 kartų kokią nesąmonę tai jau ir pats patikės. Bet tada turi būt baisu ir gyvent - galima skaityt tik kokią Valstybės Tiesą. Nes na tema tikrai nevienareikšmiška - pas mus jau berods senai nuspręsta, kad to regiono nereikia (neįtikinančios miesto legendos dar apie sniečkų kuris galėjo prijungti, bet nenorėjo didinti rusų koncentracijos, vos ne kaip koks "nacionalistas" šiuolaikiškai). Lenkam atiduot gaila, vokiečiai dar dėl WWII nepakankamai prisiatgailavę. Pats statyčiau už Prūsijos karalystę - Prūsija ilgą laiką puikiai gyveno ir be etininių prūsų, ko gi neatkurt dabar :)
Benediktas 2022-05-18 14:34
Nejuokinkit su „nevienareikšmiška“. Su tokiu požiūrių, tai paleidžiam per technologijos.lt retransliaciją ir jame nebus propagandos? Jis nedarys jokios žalos? Man netinka variantas pačiam nematyti nario postų, toks dalykas prieš propagandą neveikia. Aš ir taip, suprantu, kas kur, kaip. Norit pasakyk, kad propaganda neveikia? Tai kam tada daroma propaganda, jei ji neveikia? Kodėl matome Rusijoje 90% užzombintų žmonių, ir Lietuvoje 25% neprisimenu tiksliai, kurie galvoja, kad dėl karo kalta NATO.
kukulis4 2022-05-18 16:05
Tam yra specialus terminas - 'whataboutism' vadinasi. Normalioje diskusijoje i bet kokia whataboutism'o apraiska daugiausia, ka reiketu atsakyti - kad tai nera svarbu pagrindines diskusijos kontekste. Jeigu bandysi argumentuot, kodel tai nesvarbu, reiskiasi jau uzkibai
immortallt 2022-05-18 17:30
Papildysiu, kodėl Lietuvoje pilna tikinčių, kad elektra brango tiek dėl nepriklausomo elektros energijos tiekimo, arba dėl atsinaujinančių išteklių?
mindaugas.vaitiekūnas 2022-05-18 20:04
O čia tai tikrai su tavim sutinku, kad reikia imtis veiksmo. Pats neseniai youtube komentarą rašiau, kad tai bausmė jam (rusui) už jo neveiksnumą (protestai ar kitokio pobūdžio pasipriešinimas):) Tačiau tai galioja ne tik jiems, bet ir tau (man): jeigu tau (man) nepatinka jų ideologija, užuot drabsčiusis purvais reikėtų imtis veiksmo. Karas, "demilitarizacija", grasinimai, keiksmai... ne, tai nėra sprendimas. Bet kas iš šitų duos kažkokį rezultatą, bet problema niekur nedings, t.y. ji atsikartos gal net su dar didesne galia. Problemos tai neišspręs. Gal ir atrodys, kad labai faini tie žingsniukai, labai fainą rezultatą tas žingsniukas duoda, bet iš tiesų žingsniuojama link skardžio Švietimas, švietimas ir dar kartą švietimas - tai gali duoti palankų rezultatą. Bet tam reikia laiko.
AAA000 2022-05-18 20:16
kuo pats smirdi - bandai kitus tept ? nelimpa man tokie kaltinimai. as uz laisve ir laisva mastyma. o ne ciulpt kremliniams arba konserviniams-kolukiniams kokiems. bendrazmogiskos vertybes taikomos visiems, o ne ka nurodo putleris ar landberginiai/karbauskiniai lojikai kokie nors. laisvas pasirinkimas yra aukstesne vertybe. o tu primestu vertybiu fanas kazkoks - kurias tau kaip makaronus kabinas kas tik nori. laimetu putleris - pats pirmas nubegtum jam batus palaizyt. gal uzsibanink pats nuo manes - jei tau kazkas nepatinka mano gal ir neidealioje, bet maksimaliai laisvoje nuomoneje sakai kalboje nera problemos? mes net ES sajungoje neturim pilnavertes kalbos statuso. esam kazkokie "egzotiniai". pilnaverciai esam tik Lietuvos mazyteje teritorijoje. ir net cia lenkai mus spaudzia. tau cia viskas sueina - apsimestini kremlini antitroliau? kas liecia kaliningrado sriti - ten priveztiniai rusakalbiai tiesiog valdo teritorija, kurios priklausomybes statuso svarstymas buvo atidetas po ww2. rusam ji nepriklauso teisiskai. tiesiog liko ir bijojo visi kazka pasakyt. o va islindo lenkas - kuris nepabijojo. ir tik situacijoje - kai jau nemazai nebebijo ruskyno o tu net jo sneku bijai. cia gi rusai valdo kas jiem nepriklauso ir terorizuoja mus pacius, musu sali. ne tik Lenkija. tu sita net susnibzdet bijai - nes konservai tau taip isplove smegenis , kad rusai netycia nugirs, islis is to paranojos krumo, kur ozys specialiai "rusams sleptis" ipudrino i tautieciu smegenis, ir tau ant galvos atomine bomba numes. jei apie tai laisvai kalbesim ar rasinesim
Benediktas 2022-05-19 09:03
immortallt 2022-05-19 12:33
Iš savo pusės darau ką galiu jau senai. Rusiškos produkcijos tiesiogiai nepirkdavau beveik nieko, išskyrus kuras ekonominės klasės automobiliui ir Kerama marazzi plyteles pirkau (Italų gamintojas), tik pasirodo iš gamyklos chuilostane atvežė. Gal kokią smulkmeną rusišką dar esu nupirkęs netyčia, bet šiaip aktyviai siekiu nepirkti rusiškos produkcijos senai. Namas karkasinis, šiltas, naudoju savo pasigamintą elektrą - nei dujų, nei biokuro paklausos nėra. Parama finansinė ukrainiečiams eina ir ne po 2-5€. Lietuvos lygiu dirbu su atsinaujinančia energetika ir energijos efektyvumo kampu jau 6 metus, siekiant mažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro ir chuilostano. Ir šitaip prisidėjau tiek pritraukiant daugiau investicijų į atsinaujinančią energetiką Leituvoje, tiek ir formuojant politiką palankesnę atsinaujinančiai energijai. Darbas deja sunkus, rezultatai yra mažesni negu norisi, bet poveikis kiekvienos tos smulkmės realiai didelis susiformuoja per laiką.