[Žinios trumpai] Ukraina: jei karo veiksmai truks ilgiau nei 3 ar 4 mėnesius, teks imtis skausmingų priemonių - atsilieps ir Europai  ()

Ukrainos finansų ministras Sergejus Marčenko pareiškė, kad šalis gali imtis skausmingų priemonių, jei karo veiksmai truks ilgiau nei tris ar keturis mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, šalis gali smarkiai padidinti mokesčius, mažinti išlaidas ir griebtis nacionalizacijos. Apie tai duodamas interviu „The Economist“ pasakojo Ukrainos finansų ministras Sergejus Marčenko.

„Tai, kas pastaraisiais metais tapo rinkos ekonomika, gali susidurti su nacionalizacijos banga, kuri panaikins ilgus metus trukusią sunkią pažangą“, – sakė S. Marčenko.

S. Marčenko priminė, kad Pasaulio bankas prognozavo, jog 2022 metais Ukrainos BVP sumažės apie 45 proc. O Ukrainos teigimu, BVP sumažės 44 proc. Anot jo, dėl sumažėjusio importo ir daugelio muitų sustabdymo muitų pajamos sumažėjo maždaug ketvirtadaliu.

Taip pat dėl ​​karo Ukrainoje šalis per mėnesį praranda 5 milijardus dolerių, o tai sudaro 5 % Ukrainos BVP. Ši suma skiriama karių atlyginimams.

S. Marčenko taip pat pranešė apie sunkumus eksportuojant kviečius, miežius, saulėgrąžas ir kitus grūdus. Dėl Ukrainos uostų blokavimo gali kilti problemų ir dėl grūdų pristatymo jūra.

 

Pasienyje su Europos Sąjunga dėl patikrinimų susidaro 10 kilometrų spūstys, į ES gali įvažiuoti ribotas skaičius sunkvežimių, nes Ukraina nėra bendrijos narė. Dėl šios priežasties Europa susidurs su maisto trūkumu po derliaus nuėmimo, jei nebus išspręsti biurokratiniai klausimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()