[Žinios trumpai] Arestovičius patvirtino: „Geležinis kupolas“ Ukrainai netinka, priešas gali smogti iš bet kurio taško  ()

Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigė, kad „geležinio kupolo“ sistema Ukrainai netinka. Ukrainai reikia modernių oro gynybos sistemų, kurios veiktų daug geriau. Pasak prezidento patarėjo, Izraelis vis tiek neparduotų Ukrainai „geležinio kupolo“ sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis kalbėjo „24 kanalo“ eteryje.

Arestovičius paaiškino, kad „geležinio kupolo“ sistema veikia gerai, tačiau tik tam tikromis aplinkybėmis. Ukrainos sąlygomis to nelabai reikia, – mano prezidento patarėjas.

„Geležinis kupolas“ yra labai specifinė ginklų sistema. Tai gerai veikia tik Izraelio sąlygomis“, – sakė Arestovičius.

Kaip sakė politikas, Rusija iš tikrųjų apsupo Ukrainą, kalbame apie tūkstančius kilometrų, jei atsižvelgsime į šalies teritoriją, besiribojančią su Baltarusija. Priešas gali smogti iš bet kurio taško, todėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariuomenei reikia modernesnių oro gynybos sistemų.

Be to, pažymėjo Arestovičius, „Iron Dome“ (geležinis kupolas) sistema yra labai brangi. Už šiuos pinigus galima nusipirkti universalius ginklus, kurie efektyviau padės Ukrainos gynėjams atremti priešo atakas.

„Iron Dome“ yra mobilioji oro gynybos sistema, veikianti bet kokiomis oro sąlygomis, kurią sukūrė Izraelio įmonė „Rafael Advanced Defense Systems“. Sistema gali perimti ir sunaikinti taktines nevaldomas raketas ir artilerijos sviedinius, paleistus iš 4–70 km atstumo trajektorija, galinčia kelti grėsmę apgyvendintoms vietovėms. 2015 metais sistema įgijo galimybę sunaikinti manevringus bepiločius orlaivius.

 

Pagrindinis „Iron Dome“ sistemos tikslas – apsaugoti pietų ir šiaurės Izraelio civilius gyventojus.

Izraelis sėkmingai išbandė naują lazerinę oro gynybos sistemą. Antžeminė lazerinė sistema, vadinama „Iron Beam“, kuriama kaip „Iron Dome“ sistemos priedas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()