[Žinios trumpai] Karšta situacija: daugybė rusiškų ir kiniškų karo lėktuvų įsiveržė į Taivano oro erdvę  (1)

Į Taivano oro erdvę įskrido naikintuvai „Su-35“, „Su-30“, „Shenyang J-16“, „Shenyang J-11“, „Chengdu J-10“ ir radarų aptikimo lėktuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, gegužės 30 d., Taivano valdžia pranešė apie gausiausią Rusijos lėktuvų pasirodymą jų oro gynybos zonoje. Gynybos ministerija pranešė, kad Taivano oro pajėgų naikintuvai buvo parengti siekiant įspėti 30 Kinijos orlaivių.

Apie tai praneša „Reuters“.

Kinija laiko Taivaną savo teritorija, o Taivanas pastaruosius kelerius metus skundėsi Kinijos oro pajėgų kovinių lėktuvų atsiradimu netoli jos teritorijos, dažnai netoli Prato salų, kurios priklauso Taivano jurisdikcijai.

Tokios Kinijos taktikos, kuri Taivane vadinama karine kampanija „pilkojoje zonoje“, tikslas – nualinti ir išbandyti Taivano ginkluotąsias pajėgas.

Taivano gynybos ministerijos duomenimis, tarp 30 Kinijos orlaivių, dalyvavusių paskutiniame skrydyje, buvo: du „KJ-500“ išankstinio įspėjimo ir valdymo orlaiviai, keturi „Y-8“ elektroninės žvalgybos lėktuvai, vienas „Y-8“ elektroninio karo lėktuvas, vienas „Y-8“ priešvandeninis lėktuvas, šeši „Shenyang J-16“ naikintuvai, aštuoni „Shenyang J-11“ naikintuvai, keturi „Chengdu J-10“ naikintuvai, du naikintuvai „Su-35“ ir dar du „Su-30“.

 

Reaguodamas į tai, Taivanas padidino oro patruliavimą, išsiuntė radijo įspėjimus ir dislokavo gynybines raketas Kinijos orlaiviams sekti.

Vietinė spauda panašius skrydžius seka nuo 2020 m. Didžiausias Kinijos lėktuvų skrydis įvyko sausio 23 d., jį sudarė 39 lėktuvai.

Taivano oro pajėgos pastaruoju metu yra itin parengtos, baiminantis, kad Kinija gali pradėti invaziją į Taivaną, panašią į Rusijos invaziją į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(34)
(21)

Komentarai (1)