Per karą su Gruzija Rusija numušė tris savo lėktuvus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Thorn 2009-07-10 00:34
Sorry kad isikisu, bet cia as kaltinciau rusus. Reikalas ne tame, kiek gamyklu ar elektriniu rusai po saves paliko, o tame, kiek geru zmoniu prazude ir kiek isgamu isauklejo. Situo sudu Lietuva dar ilgai smirdes.
KeeperMustDie 2009-07-10 00:38
Thorn agreed del stalinines rusijos, ji nesiskiria nuo fasistines vokietijos, jei tu apie sita kalbi, bet nezinau apie jokias isgamas(KGB ar ka?). O veliau? jie geru zmoniu nezude , jie zmoniu ir isvis nelabai zude.
gabus 2009-07-10 01:31
Jei po to (po ko įdomu?) nežudė, tai siųsdavo į Sibirą "atostogaut", uždarydavo į kalėjimus, "durnynus". O jei aplamai, tai žudė. Ir labai daug žudė. Ir daug nekaltų, gerų ir t.t.
nuomonė 2009-07-10 02:25
50% "friendly fire"? Kažkaip neina tikėt. Čia jau reikėjo šaudyti į viską kas juda ir paskui aiškintis kas ir kaip. Užjaučiu tuos pilotus. Grįžti namo ir tave apšaudo. Nei atsišaudyt nei apsisukt atgal. Tikiuosi po sėdyne turėjo didelę baltą vėliavą kad nenušautų ir ant žemės.
DJ_LFS 2009-07-10 03:07
As nesuprantu, kaip cia kai kuriem individam dar kyla noras gincyt rusijos naudai, gi isvada aiski kaip diena - Lietuvai su rusija NEPAKELIUI! Ir dar atsiranda tokiu subinlaizyciu minkstakociu, kurie nuodija lietuviu tauta savo prorusiskais komentarais.... Tegu pasiziuri i baltarusija, siaures koreja ir kitas salis kur ruskiai nagus savo prikise buvo, noretumet ten gyvent?
Kęstutis 2009-07-10 03:29
Bet už tai žmones iš namų išvarė, viską atėmė ir išvarė į kolūkius! Į sibirą trėmė. Nuo kada užkariautose teritorijose - „savo žemėse“ priešai nestato statinių? Pasižiūrėk kai buvo sovietmetis, namų plotas (dydis) buvo ribojamas (niekas neturėjo teisės statytis didesnių), buvo prekių deficitas buvo, nebuvo prekių pasirinkimo - vienos rūšies duona, vienos rūšies pienas ir t.t. Technika visiškas laužas... O koki bendrabučiai... Žmonės vakarų šalyse daugiausia nuosavuose namuose gyvena, o socialistinėse butuose... Pritariu DJ_LFS.
sigma 2009-07-10 04:04
Perskaiciau viena atsiliepima siame forume : kad naturalu prarasti tiek daug lektuvu del draugiskos ugnies, taigi patikrinau statistika. tikrinau nato nuostolius per 1999m jugoslavijos bombordavima. Per virs puses menesio trukusia operacija nato prarado 2 lektuvus. vienas buvo numustas jugoslavu o kitas nukrito del variklio gedimo (jugoslavai tvirtina, kad jie ji numuse, bet nato tai neigia). jei gerai surankiojau faktus tai jugoslavija del draugiskos ugnies prarado 1 lektuva.jugoslavijos konfliktas truko 3 kartus ilgiau ir jame dalyvavo keliolika kartu didesnes oro pajegos bet nuostoliai del draugiskos ugnies zymiai mazesni. P.S jei kas ras kad nato pajegos patyre tokius didelius oro pajegu nuostoliu del draugiskos ugnies kaip rusija parasykit.
Augis 2009-07-10 04:18
Visa pasaulio istorija nuo pat jos pradžios mums leidžia prognozuoti ateities įvykius, lyginant situacijas su analogiškai įvykusiomis praeityje. Tiek š**o pasaulyje, kiek privarė raudonbačiai savimylos, dar niekas nebuvo privaręs. Sunku suvokti, kas iš tiesų darosi kai kurių "didelių žmonių" galvose, bet aš noriu gyvent saugiai, nepriklausomai, noriu žinoti TIESĄ ir noriu užtikrint tas pačias vertybes savo, galbūt, būsimiem vaikam. Dėkui Dievui, negimiau Rusijoje. Istorija dėja byloja, kad ten viskas daroma ne tautos, o "didelių žmonių" sprendimais (tokie dalykai vyksta ir kitur, tačiau ne taip ryškiai..). Tai iš esmės yra neteisinga - vienas "didelis žmogus" negali būti visų žmonių atstovas vienu metu, nes kiekvienas žmogus yra INDIVIDAS su savo nuomone. Juokinga, kaip tokios ir taip milžiniškos valstybės pagrindinis tikslas visada buvo ir turbūt dar ilgai bus "užvaldyti pasaulį". The pinky, pinky and the brain, brain, brain, brain...
Graduss 2009-07-10 10:50
BŪTENT! Nepakeliui! Labai gerai kai yra tam tikrų pavyzdžių, kas buvo/yra su rusais pakeliui: Šiaurės Korėja, Kuba, Venesuela, Baltarusija ir daug kitų draugų. Aš nemanau, kad po uždangos griuvimo kažkur dingo "blogio ašis", aš manau, kad ji kaip buvo taip ir yra čia pat už 1000km į rytus.
Edmundas 2009-07-10 11:15
Visiems besiriejantiems: pavyzdys bendravimo su Rusija gali būti Suomija - retkarčiais primena, kad kariauta, primena skriaudą, tačiau ekonominis bendradarbiavimas vyksta be jokių tabu. Tik mums atrodo, kad ten commies gyvena, o reiktų stengtis kuo daugiau naudos iš jų išpešti.
Tir4elis 2009-07-10 12:10
Gruzinai su Osetinais seniai nesugyveno. Pasakojo pažįstami ne kartą mate dar rusų armijoje kaip vieni į kitus reaguodavo, taigi kažkaip vienų ar kitų labai nukaltint neina. Bet tai buvo galima spręst, kad ir tarptautinių organizacijų pagalba. Bet kaip visada Rusija pamatė savo naudą, pradėjo kiršint, na Saakašviliui nervai neatlaikė. Sumanė pasirodyt ne vietoje ir ne laiku. Prarastos teritorijos, piktas kaimynas greta su daug karių, nuniokota likusi dalis (prisiminkim, kad ir Boržomio gavybos vietas). O viskas dėl netoli einančių ir dar planuojamų statyt naftotiekių - dujotiekių kurie svarbūs visai Europai ir kiek apriboja Rusijos pastangas valdyt viską per žaliavas. O tie Osetinai realiai nei Rusijos valdžiai rūpi, nei ką.
SG 2009-07-10 12:54
Žodžiu, labai jau daug čia žinučių parėjo, tai tikrai neatsakinėsiu, nes jau ir nebepamenu, tiesiog dar kartą išsakysiu nuomonę, o kas norės, parašys iš naujo. Tai va, jei žiūrint iš nacionalistinės pusės, taip, tarkim su Rusija mums nepakeliui. Jei lyginant vieną ir kitą valstybę (JAV ir Rusiją), kuri labiau prisidirbus, manau jokių daugiau faktų nereikia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wa ... ted_States Taip, rusai nemažai karų dalyvavę, bet dauguma jų buvo dar carinės Rusijos laikais, o JAV daug daugiau jau naujaisiais laikais. Mačiau ten pirma kažkas apie Vietnamo karą kalbėjo. Netinka sakyt "P. Vietnamas remiamas JAV kariavo prieš Š. Vietnamą remiamą TSRS", nes jau kone po pirmo JAV napalamo panaudojimo, remiamas TSRS pradėjo kariaut prieš JAV. Taigi JAV išėjo kaip okupantas. JAV pasaulyje daug labiau į prisidirbę už Rusiją ir ištikro jie pasaulyje labai nemėgstami yra ir į juos labai kreivai žiūrima, tik pas mus, jei atvažiuoja jankis, tai jam kone padus laižo... P.S. Graduss, Venesuelos ir jos sąjungininkų sąjunga vadinasi "Gėrio ašis". Ir tarp kitko, gali pasakyt kuo tau bloga Baltarusija, Venesuela ar Kuba? Ir jie gal trėmė lietuvius? Aš sakiau ir sakysiu, bet koks nacionalizmas veda tik į karą. Pats laikas yra baigt verkt, kad Stalinas kažką ištrėmė į Sibirą, kažką nužudė ir t.t. O jei jau taip, tai tada prisimenam visas mums padarytas skriaudas. Ir mongolus, ir kryžiuočius, ir lenkus ir t.t. O kiti irgi galės prisimint padarytas mūsų skriaudas. Kartą jau sakiau, kiek galvų nukapojo taip mūsų gerbiamas Vytautas kol pagirdė arklį Juodojoj jūroj? Verkia dėl to Baltarusai ir Ukrainiečiai? Bet kažkodėl prisimenam tik rusus, įdomu kodėl? Galbūt, kad mūsų valstybėj akivaizdžiai vykdoma prieš rusus nutaikyta politika? O jei jau kalbėt apie artumą, tai man rusai šimtą kart artimesni ir šimtą kart savesni žmonės už prakeiktus jankius.
Infekuotas 2009-07-10 13:10
Bloga tuo, jog ten zmones skurdziai gyvena, baltarusijoj ribojama zodzio laisve ir t.t. Cia turetu ir taip but akivaizdu. Dazniausiai bloga apie sali sakoma tada, kada tikrai nesinoretu joje gyventi ar ilgiau uzsibuti.
DJ_LFS 2009-07-10 13:11
SG, Ar noretum gyventi Baltarusijoje, Siaures Korejoj arba Kuboj kaip paprastas eilinis gyventojas?
gabus 2009-07-10 13:12
Tada von nuo kompiuterio ir interneto, nes tai "jankių" ir jų "pakalikų" kūrinys. Kaip tauta - gal. Bet kalbam ne apie tautą, o apie politiką. Beviltiškas.
Ir 2009-07-10 13:20
Už šituos žodžius tau gerai įkrėst reikėtų. Šitaip nevertint žmonių... Juk kiek ir dabar yra palikusių lietuvių ten.
SG 2009-07-10 13:37
Infekuotas buvai, kad taip žinai? Baltarusijoj buvau ir nieko blogo ten nepamačiau. Beje, pas mus irgi ribojama žodžio laisvė. Iš patirties sakau. Su draugu buvom sukūrę nepriklausomą nuo buržuazinės istorijos portalą. Rašėm apie visokius naujųjų laikų istorijos įvykius , bet ne taip, kaip pateikia mūsų istorikai. Dėl jo turėjom problemų po to. Neva apkaltino "partizanų šmeižimu", "istorijos klastojimu" ir t.t. Tai čia ne žodžio laisvės ribojimas? Juk mes niekeno nevertėm skaityt. Kas norėjo, patys lankėsi. gabus prašovei. Dažnai interneto sukūrimas klaidingai prisikiriamas JAV. Ištikro internetas buvo sukurtas Europoj, Cern'e. Ai, pasitaisau, matau tu sakei "pakalikų", bet aš europiečių nelaikau jankių pakalikais. Na gal kiek ir suamerikonėjo, bet žmonės dėl to nekalti. Ir beto, tai ir sakykit "rusų valdžia", o ne "rusai". Ar aš turiu skaityt tavo mintis, kad suprast, ką tu galvoj turi? Nes jei sako "rusai trėmė", man iškarto galvoj, kad trėmė rusų liaudis. DJ_LFS nežinau. Pirmiausia nuvažiuočiau, pagyvenčiau, tik tada galėčiau tau atsakyt, noriu likt, ar ne. Š. Korėjoj tai vargu, ten interneto pasijungt neįmanoma. Beje, prisipažinsiu, kad šitą vasarą ištikro buvo kilus mintis važiuot į Š. Korėją kokiai savaitei, buvau jau susiradęs ir dar norinčių, bet laiko pritrūko. Va, vos spėjau pasakyt, žmogus niku "Ir" iškarto patvirtino mano žodžius ir kol bus daug tokių kaip jis, tol visad jausis skilimas tarp tautų.
gabus 2009-07-10 14:24
Jei būčiau tikintis, sakyčiau "ačiū dievui", kad tokių kaip tu yra mažai. Labai mažai. O už partizanų šmeižimą pats visokiem komunistinėm išgamom veidą pagražint galiu.
Graduss 2009-07-10 16:06
Tai gerai, aš sukursiu internetinį portalą apie tave. Rašysiu koks tu esi kiauras komunistas, išvadinsiu KGB'istu, durnium ar kitokiu ufonautu, pridėsiu asmeninių fotkių ir "biografiją. Tai pagal tavo žodžio laisvės ligotą supratimą viskas bus tvarkoj?
Zigzaueris 2009-07-10 16:37
Oj SG,taip temoj apie Iraką aiškinais,kad tau komunizmas patinka ir t.t.bet matos ,kad ir Rusija labai prie širdies.... Labai noretų visi nusikaltėliai,kad lietuviai pamirštų ssrs skriaudas,bet jų pamiršti nereikia....Galėjai važiuot Š.Korėjon,pamatytum,kaip žmonės gyvena,gal draugiškai pasiūlytų pasilikt.Ramiau čia,Lietuvoj kitiems būtų,kai dar vienas komunistas tėvynę susirastų...