Pirmasis ateities miestas Žemėje. Jau 2024 m.! „Gyvens su robotais ir DI“ (Video)  ()

Šiais metais Japonijoje planuojama pastatyti vadinamąjį „Woven City“ arba „Gyvąją laboratoriją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fudži kalno papėdėje Japonijos automobilių gamintojas „Toyota“ stato ateities miestą, dar žinomą kaip „Woven City“ arba „Gyvoji laboratorija“.

Kūrėjai pažymi, kad jis iš tikrųjų veiks kaip laboratorija, skirta tirti, kaip žmonės gali gyventi kartu su autonominėmis transporto priemonėmis, robotais, švaria energija ir dirbtiniu intelektu, rašo „IFLScience“.

Tai toli gražu ne pirmas bandymas sukurti išmanųjį miestą, tačiau atrodo, kad dauguma tokių projektų įstrigo ir nepriartėjo prie galutinio taško. Tačiau tikriausiai su „Woven City“ viskas bus kitaip.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Atminties kortelės, automobilio diagnostikos įrenginiai, mini PC, ventiliatoriai, stulbinamų galimybių išmanieji laikrodžiai ir kt. (Video)
3573 8

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „LAUNCH CR3008 PLUS“ - automobilio diagnostikos įrenginys

2) „BlitzWolf BW-TF1“ - 32-256GB atminties kortelės su adapteriu

3) Ant kaklo pakabinamas mini ventiliatorius

4) „Ninkear N9“ - mini PC, 8+256GB, Windows 11

5) „MechZone“ - 72 klaviatūros dangtelių rinkinys

6) „ET210“ - išmanusis laikrodis

Išsamiau

„Gyvosios laboratorijos“ statybos prasidėjo 2021 m., o turėtų būti baigtos 2024 m. vasarą. Iki 2025 m. projekto autoriai tikisi atlikti pradėti bandymus. Tikimasi, kad demonstracijose bus atliekami eksperimentai naudojant naujos kartos nuotolinio ryšio technologijas ir „išmaniąją logistiką“, įskaitant išmaniųjų telefonų programėles, susietas su pristatymo robotais.

Miesto namuose atliekant kasdienes užduotis planuojama naudoti robotiką ir sensorinį dirbtinį intelektą, pavyzdžiui, automatiškai papildys šaldytuvą ar išneš šiukšles.

 

„Toyota“ atstovų teigimu, miestelyje iš pradžių gyvens apie 360 ​​žmonių, daugiausia vyresnio amžiaus žmonių ir šeimų, o vėliau miestelio gyventojų skaičius palaipsniui išaugs iki maždaug 2000 žmonių. Taip pat tikimasi, kad čia apsigyvens technikai ir tyrėjai, kurie stebės gyventojus ir užtikrins, kad tokios technologijos kaip DI būtų kuriamos realioje aplinkoje.

 

Visa tai vyks miesto aplinkos fone, kurią stato robotai, įkvėpti gamtos pasaulio ir tradicinių japonų medžio dirbinių. Pažymėtina, kad kuriant miestą dalyvavo ir garsus norvegų architektas Bjarke Ingelsas.

Spėjama, kad miesto infrastruktūra veiks skaitmeninės operacinės sistemos pagalba. Žmonės, pastatai ir transporto priemonės bus sujungti ir sąveikaus vieni su kitais naudodami duomenis ir jutiklius.

Projekto autoriai pažymi, kad tokiu būdu jie galės išbandyti dirbtinio intelekto technologiją tiek virtualioje, tiek fizinėje sferoje, kartu maksimaliai išnaudodami jos potencialą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()