Plūduriuojantis miestas ant vandens padės išgyventi kataklizmus  (6)

Šis statinys atrodo tarsi keistas plūduriuojantis metropolis iš mokslinės fantastikos filmo, tačiau jis padės žmonėms išgyventi ekstremalius oro pokyčius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

365 m aukščio, beveik 4 kvadratinių kilometrų ploto statinyje galės gyventi 40 tūkstančių gyventojų. Jame bus viskas, ko reikia įprastam gyvenimui – viešbučiai, parduotuvės, mokyklos. Nojaus arką primenančiame statinyje taip pat suprojektuoti sodai, liftai bei judantys šaligatviai. Projekto idėja kilo po to, kai 2005-aisiais Naująjį Orleaną nusiaubė uraganas Katrina. Stichijos padaryta žala buvo tokia didelė, kad miesto bendruomenė atstatymo darbus tebevykdo iki šiol. Projekto autoriai, dizainerių grupė iš Bostono, net numatė potencialią vietą savo projektui – Misisipės upės delta. Projektas, pavadinimu „NOAH“, yra trikampio formos statinys, kuris atsparus net ir pačios ekstremaliausioms oro sąlygoms. Vienas iš „NOAH“ koncepcijos kūrėjų, Kevinas Schopheris, sako: „Mūsų tikslas sukurti fiziškai ir psichologiškai saugią aplinką, kuriose žmonės galėtų atsigauti po patirto šoko ir jaustis saugūs. Statinys turėtų priglausti apie 40 tūkstančių gyventojų. Jame galios įprastinė miesto tvarka. „NOAH“ taps užuovėja nelaimės atveju, kurios 2005 metais reikėjo Naujajam Orleanui.“ „Miestas“ suprojektuotas taip, kad dalis jo būtų panirusi į vandenį ir plūduriuotų.

Statinys gali būti naudojamas net tada, kai nelaimė negresia. Kaip teigia kūrėjai, tokio tipo statiniai yra iššūkis šio amžiaus miestams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (6)