„Reikalai smarkiai komplikavosi. Tai mirtinai pavojinga.“ Antrasis frontas (Video)  (1)

„Jie tiesiogine prasme gulasi po teroristų kojomis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai, susiję su gerai žinomais įvykiais Maskvos srityje, šiek tiek nurimo Ukrainos klausimu ir perėjo prie ISIS. Jie neriasi iš kailio ir beveik maldauja islamistų teroristų, kad jie elgtųsi su jais neutraliai.

Tai savo „YouTube“ kanale pareiškė karo-politikos analitikas, buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas Jurijus Švecas.

Reikalai smarkiai komplikavosi. Gali būti atvertas antrasis frontas. Anot analitiko, antrojo fronto atvėrimas prieš ISIS Rusijai būtų mirtinai pavojingas, todėl pastarąsias tris ar keturias dienas Putino propagandistai neriasi iš kailio, kad įrodytų, jog tai ne ISIS juos užpuolė. Jie prisiekinėja, kad neturi problemų su ISIS. Jie bando įtikinti ISIS, kad jai jaučia pačius geriausius jausmus, ir teigia, kad turi geriausius santykius su tais, kuriuos laiko artimais ISIS, pavyzdžiui, hučiais.

„Kažkas ten net užsiminė apie Talibaną, nors jis yra ISIS priešas. Trumpai tariant, jie tiesiogine prasme gulasi po teroristų kojomis ir sako, kad tai yra viena baisiausių ir meistriškiausių sugalvotų Vakarų žinučių – noras nukreipti strėles nuo Ukrainos, kaip teroristinio išpuolio organizatorės, į ISIS“, – aiškino Švecas.

 

Ekspertas taip pat priminė, kad pirmas dalykas, kurį Putinas padarė po įvykių Krasnogorske, tai paskambino Rachmonui (Tadžikistano prezidentui – red.), taip pat Uzbekistano, Turkijos ir Sirijos lyderiams, tai yra, atstovams tų valstybių, kuriose ISIS vienaip ar kitaip veikia.

Vakarų ekspertai pažymi, kad dėl FSB kankinimų, vykdomų tadžikams, asmeniniai Rachmono ir Putino santykiai smarkiai komplikavosi. Rachmonas teigia, kad tai, kas įvyko, yra įžeidimas visai Tadžikistano tautai.

„Rusijoje dabar intensyviai dirbama ties koncepcija, ką daryti. O pagrindinės pastangos yra įrodyti savo visuomenei ir visam pasauliui, o visų pirma ISIS, kad jie neturi jokių problemų“, – padarė išvadą Švecas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(6)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)