Europą ištiko šokas. „Tai, ką daro JAV, yra nepriimtina“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

empti 2024-04-03 08:56
Bidonas neblogai išsėmė JAV strateginius naftos rezervus (kai kainos buvo smarkiai išaugusios), neišvengiamai teks juos atstatyti, tad ir neršia dėl naftos kainos.
vanduo4 2024-04-03 23:53
- Kokiu būdu pakels naftos kainas jeigu konkurentai senai kovojo dėl galimybių išstumti Rusiją iš rinkos? - Visos tos jų organizacijos ir sukurtos tik tam kad riboti gamybą siekiant išlaikyti geras kainas. Pasitraukus Rusijai, kainų pakilimas bus laikinas, kadangi visi skubės kuo greičiau užimti atsilaisvinusią rinką. - Kontraktai dėl naftos yra ilgalaikiai, todėl jų sudarymas, Rusiją išstums ilgam. P.s. Naftos era baigiasi, tad Arabams ir kitiems dabar yra paskutinis šansas išparduoti kiek tik dar gali aprduoti. Būtent dėl to JAV ir leido naudoti asmeninius rezervus, nes ateis laikas kai naftos naudojimas bus ir uždraustas. Lygiai kaip anglys.
Hmz 2024-04-04 00:12
Nenori pasižiūrėti palyginimui, kaip naftos gavyba JAV augo prezidentaujant Trumpui? Va, net nuorodą pateiksiu ant bliūdelio su mėlynu apvadėliu: https://about.bnef.com/blog/us-oil-prod ... -in-sight/
immortallt 2024-04-04 07:36
Tai vat kad kažkaip kartelis laikosi susitarimų ir neprasideda pjautynės. Kas dėl arabų, jie bus paskutiniai, kurie pardavinės. O pvz. Lotynų amerika ar ta pati Norvegija, tai bus tarp pirmojo trečdalio, kurie užsidarys. Jie turėtų norėti suskubti naudotis situacija labiausiai.
empti 2024-04-08 11:30
dėkavoju, bliūdelį gavau. tuo pačiu norėjau priminti pirmakursio studento temą "pasiūla ir paklausa". Nukreipus nesvarbu iš kur išgautos naftos (kad ir pačių amerikiečių) ne vartojimui, o užpildyti didžiules saugyklas (maždaug tokias https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic ... serve.webp) kas nutiks su pasauline naftos paklausa? O tuomet su kaina?
immortallt 2024-04-08 11:58
Nežinau, ką norėjau parodyti, nes nuoroda neveikia ir nukopijuoti nepavyksta, nes trūksta dalies, bet įtariu sakai, kad rezervai didėjo (nes žiūri seną grafiką). Atsidarai naują ir matai, kad sumažėję perpus: https://www.dallasfed.org/research/economics/2023/1003