[ŽT] Naujas sąjungininkas. Kam Rusijai ryšiai su Talibanu  ()

Rusijos opozicijos žurnalisto Igorio Jakovenkos komentaras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija svarsto idėją panaikinti teroristinės organizacijos statusą Afganistaną valdančiam Talibanui. Apie tai papasakojo Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko, pažymėjęs, kad Rusija palaiko draugiškus santykius ir su kitomis teroristinėmis organizacijomis, tai yra ir su „Hamas“, ir su „Hezbollah“.

Kaip pažymėjo I. Jakovenka, Rusija ir toliau „bičiuliaujasi“ su teroristinėmis grupuotėmis. Juo labiau kad jie ir Talibanas turi daug bendro.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11534 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Talibanas yra besąlygiškas Rusijos sąjungininkas. Rusija rėmė Talibaną ir nuolat su juo bendrauja. Be to, Talibanas yra „natūralus“ Islamo valstybės priešas. Jie turi daugiau ar mažiau bendrą priešą. Rusijos valdžios institucijų ir Talibano santykiai jau pažengė pakankamai toli“, – sakė Jakovenka.

Taip pat tarp Rusijos ir Talibano yra ir kitų bendrų bruožų – pavyzdžiui, Rusijos stačiatikių bažnyčia neseniai karą prieš Ukrainą pavadino „šventuoju“ karu. „Talibano ir Rusijos stačiatikių šventojo karo samprata iš tikrųjų sutampa. Dabar jiems Talibanas yra „broliška tauta“. Du teroristiniai režimai natūraliai tampa sąjungininkais“, – pabrėžė Jakovenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()