Tai buvo strateginė klaida. Ko siekia Prancūzija skambučiais Rusijai  ()

Kodėl Prancūzijos gynybos ministras paskambino Šoigu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per pusantrų metų nuo 2022 m. spalio mėn. tarp Prancūzijos ir Rusijos gynybos ministrų Sebastieno Lecornu ir Sergejaus Šoigu įvyko pokalbis telefonu. Pokalbio priežastis  – teroristinis išpuolis netoli Maskvos esančiame prekybos centre „Crocus City Hall“.

Tačiau buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos karininkas Sergejus Žirnovas komentare „24 kanalui” teigė, kad tai nebuvo vienintelė priežastis.

Jo nuomone, tai galėjo būti labiau atviras, o ne diplomatiškas pokalbis. Be visų kitų dalykų, jame Sebastienas Lecornu išreiškė savo požiūrį į Kremliaus prasimanymus apie tariamą Vakarų šalių dalyvavimą organizuojant teroro aktą ir patvirtino, kad Prancūzijos pusė turi informacijos, jog jį surengė ISIS. 

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8694 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak Žirnovo, Prancūzija taip pat susirūpinusi dėl dviejų priežasčių: 2024 m. birželį vyks Europos Parlamento rinkimai, o vasarą Prancūzijoje vyks vasaros olimpinės žaidynės. Todėl Paryžius nerimauja dėl teroristinių išpuolių grėsmės šių renginių metu.

Žirnovas pažymėjo, kad Prancūzijos ministras negalėjo priimti sprendimo skambinti vienas, prieš tai nepasitaręs su prezidentu E. Macronu.

„Po pokalbio Šoigu padarė oficialų pareiškimą: „Tikiuosi, kad Prancūzija nėra šio teroristinio išpuolio kaltininkė“. Grubiai tariant, jis dar kartą spjovė prancūzams į veidą“, – sakė V. Žirnovas.

 

Ekspertas įsitikinęs, kad Putinas tokius skambučius visada laikys silpnumo ženklu, todėl strategiškai šis pokalbis buvo klaida. Juolab kad pastaruoju metu tarp Prancūzijos ir Rusijos nuolat vyksta žiniasklaidos karas.

„Visa ši istorija tęsiasi, bet manau, kad Lecornu veltui skambino Šoigu, nes tai buvo bandymas, įrodęs, kad Rusija šiuo atžvilgiu nepasikeitė”, –  sakė buvęs žvalgybos karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(6)
(4)

Komentarai ()