„Tai branduolinės apokalipsės pradžia.“ Neįtikėtinas posūkis kare. Apie ką perspėjo vienas įtakingiausių pasaulio žmonių (Video)  ()

„Ukrainos ateitis yra NATO.“


E. Muskas
E. Muskas
© Heisenberg Media, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elon_Musk_-_The_Summit_2013.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių verslininkas Elonas Muskas sureagavo į JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno pasisakymus apie Ukrainos tapimą NATO nare, prilygindamas tai „filmo apie branduolinę apokalipsę pradžiai“.

E. Muskas atsakė po to, kai kitas X vartotojas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame A. Blinkenas teigia, kad Ukraina prisijungs prie Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11146 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Taip prasideda filmas apie branduolinę apokalipsę“, – rašė E. Muskas, pridėdamas iškarpą iš 1983 m. filmo „The Day After“, kuriame vaizduojamas karo tarp NATO ir Varšuvos pakto šalių protrūkis, peraugantis į branduolinius smūgius tarp JAV ir Sovietų Sąjungos.

Balandžio 4 d. sekretorius A. Blinkenas susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba Ukrainos ir NATO taryboje.

 

Pasak D. Kulebos, jie aptarė Ukrainos oro gynybos pajėgumų stiprinimą, įskaitant papildomų „Patriot“ sistemų pristatymą.

A. Blinkenas po susitikimo pareiškė, kad „Ukrainos ateitis yra NATO“.

Balandžio 3-4 dienomis Briuselyje vykusiame NATO viršūnių susitikime, minint 75-ąsias Šiaurės Atlanto sutarties pasirašymo metines, buvo diskutuojama apie pagalbos ir oro gynybos paieškas Ukrainai. Pranešama, kad posėdyje, kuriame dalyvavo Ukrainos ir NATO taryba, nebuvo pažadėta narystė Aljanse.

 

E. Muskas, žinomas kaip retkarčiais skleidžiantis Rusijos propagandinius naratyvus, anksčiau yra pareiškęs prorusiškus pareiškimus. Visų pirma jis X sakė, kad jei karas Ukrainoje tęsis „pakankamai ilgai“, Rusija užims teritorijas iki Dniepro upės ir Odesos miesto.

2023 metais jis pasiūlė Rusijai atiduoti dalį Ukrainos teritorijų, kad būtų užkirstas kelias trečiojo pasaulinio karo protrūkiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)

Komentarai ()