„Išmetė rusus.“ Ūžia visa spauda. Ką padarė NATO  ()

Jensas Stoltenbergas paminėjo Rusijos personalo išsiuntimą iš NATO būstinės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu BILD metu NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas atskleidė, kad keli Rusijos darbuotojai buvo pašalinti iš NATO būstinės dėl žvalgybos, o ne diplomatinės veiklos.

„Matėme, kad Rusijos žvalgybos tarnybos jau daugelį metų veikė visose Europos šalyse. Taip pat matome bandymus suaktyvinti jų veiklą, bet, žinoma, NATO sąjungininkai tai labai atidžiai stebi“, – sakė generalinis sekretorius.

J. Stoltenbergas pareiškė: „Tada supratome, kad jie vykdė veiklą, kuri iš tikrųjų buvo ne diplomatinis, o žvalgybos darbas.“

Tačiau jis neatskleidė tikslaus išsiųstų asmenų skaičiaus ir nepateikė konkrečių detalių apie žvalgybos duomenis, kuriuos jie surinko būdami NATO būstinėje Briuselyje.

„Rusija sustabdė savo misiją NATO 2021 m. spalį. Šią savaitę interviu „Bild“ generalinis sekretorius užsiminė apie veiksmus, kurių buvo imtasi per pastaruosius metus“, – sakė vienas NATO pareigūnas, rašo „Reuters“.

 

2021 m. spalį NATO išsiuntė aštuonis Rusijos misijos narius, pavadinęs juos „nedeklaruotais Rusijos žvalgybos pareigūnais“, kurie slapta dirbo šnipais. Be to, NATO sumažino komandos, kurią Maskva gali turėti Aljanso būstinėje, skaičių iki 10, nors tokio sprendimo priežastis nebuvo nurodyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: