Ukrainos NATO tikrai nebus. Prieštarauja dvi kritinės valstybės  ()

Ukrainos kvietimo į NATO klausimas yra darbotvarkėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir Vokietija vis dar nepalaiko Ukrainos kvietimo į NATO, sakė ministro pirmininko pavaduotoja europinei ir euroatlantinei integracijai Olha Stefanišyna.

Telemaratono eteryje ji pakomentavo „The New York Times“ medžiagą, rodančią kad JAV ir Vokietija savo pozicijos dėl Ukrainos pakvietimo į NATO nepakeitė, tad ir Vašingtone vyksiančiame viršūnių susitikime to nenutiks.

Ji teigė, jog Ukrainos kvietimo į NATO klausimas yra darbotvarkėje ir „jis bus darbotvarkėje tol, kol bus būtina, kad šis sprendimas būtų priimtas“.

O. Stefanišyna taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad JAV ir Vokietija stengiasi nukreipti dėmesį į kitas skeptiškai nusiteikusias sąjungininkes.

„Kvietimo formatą kaip teisinę stojimo į NATO garantiją pasiūlė pati Ukraina. Tai įtraukta į darbotvarkę. Absoliučiai visi sąjungininkai palaiko šį sprendimą, išskyrus du. Šiai informacijai pasklidus, JAV ir Vokietija stengiasi nukreipti dėmesį į kitas skeptiškai nusiteikusias sąjungininkes, tokias kaip Vengrija ir Slovakija. Tačiau pagrindinė yra šių dviejų prieštaraujančių šalių (Vokietijos ir JAV – red.) pozicija“, – apibendrino ji.

 

2024 metų liepos 9–11 dienomis Vašingtone vyks 75-mečio jubiliejinis NATO lyderių susitikimas. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sausį pareiškė, kad viršūnių susitikime tikisi dviejų sprendimų – dėl naujų oro gynybos sistemų perdavimo ir konkrečių žingsnių siekiant Ukrainos narystės Aljanse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(8)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()