Didžiulis pažeminimas rusams. Slaptai prašo pagalbos iš Kazachstano  ()

Rusijos energetikos ministerija atsisakė komentuoti.


Astana
Astana
© Ken and Nyetta, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Central_Downtown_Astana_2.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak trijų pramonės šaltinių, Rusija paprašė Kazachstano rezervuoti 100 000 tonų benzino, jei dėl Ukrainos dronų atakų ir gedimų jo RF pritrūktų.

Reuters“ šaltiniai teigia, kad Rusijos pareigūnai neoficialiai paprašė Kazachstano paruošti benziną galimam eksportui į Rusiją. Oficialiai Kazachstano energetikos ministro patarėjas Šyngys Iljasovas sakė, kad Energetikos ministerija tokio Rusijos kolegos prašymo negavo. Rusijos energetikos ministerija atsisakė komentuoti.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4337

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Anot „Reuters“, vienas šaltinis teigė, kad dėl sandorio jau buvo susitarta.

Rusija, kuri paprastai yra kuro eksportuotoja, susidūrė su naftos perdirbimo gamyklų veiklos sutrikimais, dėl kurių naftos bendrovės buvo priverstos kurą importuoti, ypač dėl Ukrainos bepiločių orlaivių atakų. „Reuters“ skaičiuoja, kad dėl smūgių buvo prarasta mažiausiai 14% Rusijos naftos perdirbimo pajėgumų.

Rusija įvedė benzino eksporto draudimą iki rugsėjo 1 d., siekdama išsaugoti kurą vidaus vartojimui. Kazachstanas taip pat apribojo kuro eksportą iki metų pabaigos. Rusija jau sutiko importuoti degalus iš Baltarusijos, nes jų trūksta.

 

Ukraina savo šalyje pagamintais bepiločiais orlaiviais „Liutyj“  tiksliai smogė Rusijos naftos perdirbimo gamykloms. Drono dizainas leidžia jam autonomiškai naviguoti dideliais atstumais, todėl tai yra galingas įrankis, nukreiptas prieš energetikos infrastruktūrą giliai Rusijos viduje.

Ukrainos atakos buvo platesnių puolimų, nukreiptų į Rusijos uostus ir karo laivus, dalis, siekiant nutraukti kuro tiekimą Rusijos kariuomenei ir sumažinti Kremliaus karo finansavimą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paminėjo, kad JAV reakcija į Rusijos naftos perdirbimo gamyklų išpuolius nebuvo teigiama. Jis tvirtino, kad Ukraina turi teisę reaguoti į Rusijos atakas prieš jos energijos tinklą ir smogti Rusijos kuro infrastruktūrai, kuri aprūpina degalais ir pinigais Rusijos karo mašiną.

 

Ukrainos bepiločių orlaivių antskrydžiai buvo nukreipti į svarbiausius naftos perdirbimo gamyklų distiliavimo įrenginius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()