Net 90 %. Tai bus didžiausias kirtis nuo karo pradžios. To rusai tikrai nesitikėjo  ()

Europos Komisija pasiūlė panaudoti pajamas iš įšaldyto RF turto.


Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis
© Aron Urb (EU2017EE), CC BY-SA 2.5 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Valdis_Dombrovskis_(cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija siūlo 90 % įšaldyto Rusijos centrinio banko turto panaudoti karinei pagalbai Ukrainai.

Tai pranešta remiantis Europos Komisijos vicepirmininko Valdžio Dombrovskio pareiškimu.

Pasak jo, visame pasaulyje yra įšaldyta iki 300 milijardų eurų Rusijos centrinio banko turto. Iš jų apie 207 mlrd. eurų yra ES šalyse.

„Taip pat žinome, kad ji panaudojo pusę Nacionalinio turto fondo likvidžių atsargų. Tačiau likusios rezervo sumos padeda Kremliui tęsti karą, nepaisant Vakarų sankcijų“, – sakė V. Dombrovskis.

Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje žaibiško įkrovimo universalūs belaidžiai „Xiaomi“ telefonų įkrovikliai. Ribotas kiekis
3024

Fantastiškai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Skirtingi modeliai: 50W arba 55W

Papildomai su 67W įkrovikliu 6A laidu

Išsamiau

Jis pridūrė, jog šiuo atžvilgiu Europos Komisija pasiūlė panaudoti pajamas iš šio įšaldyto Rusijos centrinio banko turto Ukrainai paremti.

„Jos bus skiriamos karinės paramos finansavimui – 90 proc., o likusi dalis – Ukrainos atkūrimui ir atstatymui. Tikimės, kad šalys narės greitai priims šį pasiūlymą, nes Ukrainai šių pinigų reikia dabar“, – sakė vicepirmininkas, atsakingas už prekybą.

Pasak jo, G7 šalys taip pat tęsia diskusijas dėl Rusijos turto panaudojimo. Jau nuspręsta, kad turtas liks įšaldytas tol, kol Rusijos Federacija išmokės Ukrainai reparacijas.

 

Neseniai ES ambasadoriai susitarė panaudoti pelną iš įšaldyto Rusijos turto Ukrainos pagalbai. Taip pat pranešta, kad diplomatai savo sprendimu leido pervesti pajamas iš Rusijos turto į atskirą sąskaitą.

2023 metų pabaigoje Vakarų spauda rašė, kad JAV pasiūlė G7 šalims konfiskuoti įšaldytą Rusijos turtą už 300 mlrd. JAV dolerių Ukrainos naudai. Iniciatyvą norėta patvirtinti iki 2024 metų vasario 24 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()