„Jie atkuria blogiausius sovietmečio aspektus.“ Atskleista visa rusų beprotybė  ()

Cenzūra, visiška elgesio internete kontrolė, telefono pokalbių pasiklausymas...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Zaporožės srities pareigūnė, okupuotoje Ukrainoje grįžta sovietmečio praktika, įskaitant prievartą verbuojant, nemokamus atlyginimus, ilgas eiles prie paslaugų ir žmogaus teisių varžymą.

Zaporožės srities tarybos pirmininkė Olena Žuk „Liga“ leidiniui sakė, kad laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose rusų okupantai atkuria blogiausius sovietmečio aspektus. Ji pastebėjo, kad gyventojai susiduria su teisinės apsaugos ir kokybiškų paslaugų stoka.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5571 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Jei galiu trumpai pasakyti, apie laikinai okupuotas teritorijas, tai grįžta blogiausi sovietmečio aspektai […] Cenzūra, visiška elgesio internete kontrolė, telefono pokalbių ir pokalbių pasiklausymas eilėse – tai nauja realybė žmonėms, kurie buvo įpratę gyventi demokratinėje visuomenėje“, – pareiškė O. Žuk.

Ji pabrėžė, kad ukrainiečiams okupuotose vietovėse neleidžiama gauti sveikatos priežiūros paslaugų, socialinių pašalpų ir darbo be Rusijos paso.

„Prievarta yra visose srityse, ypač verbuojant mūsų žmones į priešo armiją. Okupantai registruoja paauglius, vykdo zombinimą (agresyvią indoktrinaciją, – red.) mokyklose ir kolegijose, organizuoja agresyvias informacines kampanijas, siekdami priversti ukrainiečius kovoti su ukrainiečiais“, – aiškino Zaporožės srities tarybos vadovė.

 

Anksčiau, lankydamasis Vašingtone, Ukrainos katalikų bažnyčios lyderis Sviatoslavas Ševčiukas perspėjo, kad visapusiška Rusijos invazija į Ukrainą naikina religijos laisvę ir grįžta į sovietmečio persekiojimo lygį. Jo duomenimis, rusai okupuotose teritorijose įkalino arba nužudė apie 50 įvairių tikėjimų religinių tarnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(9)
(8)

Komentarai ()