„Už pagalbą Rusijai.“ Galingas smūgis iš JAV  ()

Kalbama apie „Shahed“ bepiločių orlaivių komponentus.


„Shahed“
„Shahed“
© Fars Media Corporation, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shahed_129_(4).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV įveda naujas sankcijas Kinijos ir JAE įmonėms dėl ryšių su Rusija ir Iranu, praneša „Reuters“, remdamasi valdžios pareiškimu.

JAV Prekybos departamentas iš viso 11 juridinių asmenų pritaikė eksporto apribojimus, draudžiančius tiekti technologijas be specialios licencijos.

Tarp jų – kinų „Jiangxi Xintuo Enterprise“, parėmusi bepiločių orlaivių gamybą Rusijoje. Panašios sankcijos paveikė „Shenzhen Jiasibo Technology“, kuri, pasak JAV, tiekė Iranui dvejopo naudojimo komponentus ir technologijas.

Kalbama apie „Shahed“ bepiločių orlaivių, kuriuos Iranas naudoja atakuoti naftos tanklaivius Artimuosiuose Rytuose, o Rusija – Ukrainoje, komponentus“, – „Reuters“ cituoja oficialų pranešimą, esantį JAV federaliniame registre.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4448 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Be to, sankcijos buvo skirtos keturioms Kinijos įmonėms, pirkusioms amerikietišką produkciją kariniam-pramoniniam kompleksui ir JAE registruotai „Khalaj Trading“, kurią JAV kaltina Iranui nustatytų sankcijų pažeidimu.

Galiausiai į sankcijų sąrašus taip pat įtrauktos trys Rusijos bendrovės – ODK-STAR, „Delta Aero“ ir „Aerosila“. Jos taip pat priklausė dronų komponentų pirkimo tinklui, kaip manoma Vašingtone.

Nuo 2023 metų vasaros Rusija pradėjo statyti Irano bepiločių orlaivių gamyklą Alabuga laisvojoje ekonominėje zonoje Tatarstane. Amerikos žvalgybos duomenimis, ji turėjo pradėti veikti 2024 metų pradžioje.

 

Kaip rašė „Haaretz“, remdamasis programišių nutekinimais, kurių autentiškumą patvirtino Izraelio žvalgyba, bendra Rusijos ir Irano bepiločių orlaivių sandorio suma, įskaitant gamyklos paleidimą, gali siekti 1,75 mlrd. dolerių. Rusija sutiko mokėti 193 tūkstančius dolerių už vieną droną, nors reali jo kaina vertinama 20-50 tūkst., o Iranas prašė 375 tūkst. USD. Mokėjimas atliekamas auksu, pažymi „Haaretz“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()