Tai buvo ne Ukraina. Atskleidė, kas suplanavo rusų laivyno krachą  ()

„Pasaulis stebi ir pasmerks mus, jei nepasiseks“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrai Davidas Cameronas ir Stephane'as Séjourne pažymėjo Antantės sutarties tarp savo šalių pasirašymo 120-ąsias metines, kviesdami kitas šalis atidėti nesutarimus ir prisijungti prie jų kovojant su globaliomis problemomis. Tarp jų ministrai įvardijo „V. Putino užkariavimo karą“ prieš Ukrainą, kuriame būtina „užtikrinti pergalę prieš Rusiją“.

Anglų ir prancūzų aljansas l'Entente cordiale („Širdingas susitarimas“) buvo įformintas 1904 m. Vėliau, dalyvaujant Rusijai, buvo sukurta „Triguba Antantė“, arba tiesiog Antantė, kaip atsvara „Trigubui aljansui“ Vokietijoje, Austrijoje-Vengrijoje ir Italijoje. Konfrontacija tarp dviejų aljansų tęsėsi Pirmojo pasaulinio karo metu. Bolševikams užgrobus valdžią Rusijoje, Antantė, kuriai jau atstovavo Prancūzija ir Didžioji Britanija, palaikė jiems besipriešinančias vyriausybes Ukrainoje, Suomijoje, Sibire, Vidurinėje Azijoje ir Užkaukazėje, o vėliau padėjo baltųjų judėjimui.

[Vokietija] Beprotiškos kainos siurblys! Laidinis, 650W, 14kPa, HEPA filtras ir kt. Paskutiniai vienetai („ENCHEN V1“)
1401

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikių savybių

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasirašydamos šią sutartį, Britanija ir Prancūzija sugebėjo rasti kompromisą prieštaringai vertinamais klausimais, pažadėdamos, kaip prieš 120 metų teigė vienas laikraštis, užtikrinti „būtiną jų interesų ir troškimų vienybę“, primena D. Cameronas ir S. Séjourne „The Telegraph“ skiltyje. Šią vienybę jų šalys pademonstravo per du pasaulinius karus, ekonominio bendradarbiavimo srityje tapdamos NATO ir dviejų branduolinių valstybių Europoje įkūrėjomis, o jau karo metu Ukrainoje – aprūpindamos ją tolimojo nuotolio raketomis „Storm Shadow“ ir SCALP. 2024-ųjų kovą pirmieji Ukrainos pilotai baigė mokymus Didžiosios Britanijos oro pajėgose, kad tęstų juos pas prancūzus, o vėliau skraidytų naikintuvais F-16 Ukrainoje, rašoma straipsnyje.

 

Ministrai rašo:

„Kartu mes visiškai aiškiai pareiškiame: Ukraina turi laimėti šį karą. Jei ji pralaimi, pralaimime mes visi. Nesugebėjimas paremti Ukrainos dabar kainuos daug daugiau nei vėliau atsispirti V. Putinui.“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas vasario pabaigoje Paryžiuje surengtoje konferencijoje dėl karinės pagalbos Kyjivui pirmasis iš NATO šalių atstovų kalbėjo apie karių siuntimo į Ukrainą galimybę. Vėliau jis suformulavo tokios operacijos kriterijus: jei įvyktų fronto proveržis link Odesos ar Kyjivo.

 

O Gynybos štabo viršininkas ir Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų vadas admirolas Anthony Radakinas, kaip rašė „The Times“, aktyviai padėjo Ukrainai kurti kovinius planus, įskaitant atakas prieš Rusijos Juodosios jūros laivyno laivus.

„Kaip buvo aptarta vasario mėnesio konferencijoje Paryžiuje, reikia daugiau nuveikti, kad būtų užtikrinta pergalė prieš Rusiją“, – rašo Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos ministrai. „Pasaulis stebi ir pasmerks mus, jei nepasiseks“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(5)
(95)

Komentarai ()