„Estija ruošiasi išlaisvinti Ukrainą.“ Atskleisti grandioziniai planai. „Tai įvyks labai greitai“  (2)

Estija ketina ištiesti Ukrainai pagalbos ranką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija ketina ištraukti Ukrainą iš amunicijos bado ir rengia panašią iniciatyvą kaip Čekija dėl amunicijos. Pristatymo laikas taip pat gali būti rekordinis tokiam susitarimui, praneša „Defense Romania“.

„Estija yra numačiusi šalis, iš kurių galėtume įsigyti sviedinių Ukrainai. Ramšteine (JAV karinių oro pajėgų bazė Vokietijoje) paskelbėme, kad jei kas nors yra pasirengęs prisidėti finansiškai, tegul kreipiasi į mus. Galime nupirkti amunicijos Ukrainai, netgi dideliais kiekiais. Ir labai greitai“, – laikraščiui „Postimees“ sakė Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras.

[Vokietija] Beprotiška išmanioji spyna. Galima užrakinti/atrakinti net 7 skirtingais būdais ir kurti scenarijus! („Aqara Smart Door Lock A100 Pro“)
2922 2

Mažiausia kaina

Labai ribotas kiekis

Tinka EU tipo durims

Fantastiškas funkcionalumas

Išsamiau

Jei ši iniciatyva bus įgyvendinta, ji gali tapti didžiuliu postūmiu Ukrainai.

Apie ką kalbama? Šalies gynybos ministras Hanno Pevkuras neseniai sakė, kad šaliai pavyko rasti nuo 800 000 iki 1,2 mln. vienetų įvairaus kalibro artilerijos sviedinių ir raketų, skirtų raketų paleidimo įrenginiui „BM-21 Grad“.

„Mums žinomi pasiūlymai pasaulyje apima visus Ukrainai reikalingus kalibrus. Jie apima 122 mm raketas (BM-21 raketų paleidimo įrenginiui) „Grad“, 122 mm artilerijos sviedinius, skirtus D-30 (haubicai), ir tada 152 mm ir 155 mm sviedinius. Yra iš ko rinktis“, – interviu sakė Pevkuras.

 

Laikas yra labai svarbus. Talino pareigūnai sako, kad be įspūdingo skaičiaus amunicijos, ji taip pat gali labai greitai pasiekti Ukrainos frontą. Tiksliau, jei bus užtikrintas finansavimas, pristatymo laikas yra du mėnesiai, sakė Pevkuras.

Pevkuras nenurodė, iš kur tiksliai estai bandys gauti sviedinių ir raketų. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad yra ir 152 mm „sovietinių“ sviedinių bei raketų „Grad“, tai gali reikšti, kad estai taip pat žvalgosi į Rytų Europos ir Balkanų šalis. Kandidatėmis gali būti ir Afrikos šalys.

 

Pasak Pevkuro, vieno sviedinio kaina vidutiniškai siekia 2 500 eurų. Estijai pavyko rasti amunicijos už 2-3 mlrd. eurų, kas, pasak jo, užtikrintų 800 000-1,2 mln. vienetų sviedinių įsigijimą Ukrainai.

„Jei prie mūsų plano pridėtume galimą Čekijos 1 000 000 vienetų pirkimą ir dar pridėtume britų, tai, esant finansavimui, drįstu teigti, kad būtų galima atsiųsti nuo 2 iki 2,5 mln. vienetų amunicijos“, – sakė Pevkuras.

Estija savo iniciatyva ruošiasi išlaisvinti Ukrainą, teigia „Defense Romania“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(314)
(12)
(302)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: