„Ačiū Latvijai.“ Padėkojo asmeniškai Zelenskis. Net 10 metų. Ką daro kaimynai  ()

Latvija padeda Ukrainai tiek dvišaliu būdu, tiek per tarptautines organizacijas.


Latvijos ir Ukrainos vėliavos
Latvijos ir Ukrainos vėliavos
© PROP1001, CC0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Latvian_Ukraine_flag.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius pasirašė dvišalę abiejų šalių saugumo sutartį.

Apie tai Ukrainos prezidentas pranešė savo socialiniame tinkle.

Pagal susitarimą Latvija kasmet teiks Ukrainai karinę pagalbą, kurios vertė – 0,25% BVP.

Be to, Latvija įsipareigoja 10 metų remti Ukrainą kibernetinės gynybos, išminavimo ir nepilotuojamų technologijų srityse ir neabejotinai palaiko Ukrainos stojimą į ES ir NATO.

„Ačiū draugiškai Latvijai! Būtent tokio konkretumo ir nuspėjamumo reikia mūsų kovai už laisvę ir nepriklausomybę“, – rašoma pranešime.

Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje žaibiško įkrovimo universalūs belaidžiai „Xiaomi“ telefonų įkrovikliai. Ribotas kiekis
3011

Fantastiškai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Skirtingi modeliai: 50W arba 55W

Papildomai su 67W įkrovikliu 6A laidu

Išsamiau

Militarnyi“ balandžio pradžioje pranešė, kad šiais metais Latvija siųs bepiločius orlaivius į Ukrainą pagal bepiločių orlaivių koaliciją ir skirs finansavimą Čekijos iniciatyvai pirkti amuniciją Ukrainai.

Latvija padeda Ukrainai tiek dvišaliu būdu, tiek per tarptautines organizacijas. Šiais metais bendra Latvijos parama Ukrainai sieks 850 mln. eurų.

2024 metais Latvijos valstybės pagalba Ukrainai viršys 200 mln. eurų, o karinė pagalba sudarys apie 0,25% Latvijos bendrojo vidaus produkto arba apie 112 mln. eurų. Šalis įsipareigojo išlaikyti šią metinę pagalbą 2025 ir 2026 m.

 

Balandžio mėnesį planuojamas naujas karinės pagalbos paketas Ukrainai už 22,2 mln. eurų, įskaitant ginklus ir amuniciją iš Latvijos nacionalinių ginkluotųjų pajėgų atsargų.

Šį pagalbos paketą daugiausia sudarys šaudmenys, sprogmenys, ginklai, transporto priemonės ir asmeninė bei pagalbinė įranga.

Būdama bepiločių orlaivių koalicijos dalimi, Latvija 2024 metais dronams įsigyti planuoja skirti mažiausiai 10 mln. eurų.

Latvija taip pat skirs finansavimą Čekijos iniciatyvai įsigyti 155 milimetrų sviedinių iš viso už maždaug 10 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()