Tampa Kinijos kolonija. Kremlius prisikariavo. Paaiškėjo „sąjungininkų“ planai Rusijai  ()

Maskva su Pekino pagalba apeina Vakarų sankcijas.


Xi Jinpingas ir V. Putinas
Xi Jinpingas ir V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Putin-Xi_press_conference_(2023).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija daugiausia dėmesio skyrė gamtinių dujų eksporto į Kiniją didinimui. Kremlius dujas kinams tiekia sumažinta kaina.

Tai pranešė  „Bloomberg“.

Preliminariais duomenimis, dujų kaina Kinijai bus 28% mažesnė nei likusiems Rusijos vartotojams Europoje. Taip bus iki 2027 m.

Tokią dujų kainą lėmė Rusijos Federacijos noras stiprinti energetinius ryšius su Kinija. Tačiau Rusijos finansinės galimybės yra ribotos, kas apsunkina procesą ir verčia rusus ieškoti alternatyvių būdų.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
4831 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Įdomu ir tai, kad Rusija siekė patekti į Azijos dujų rinką dar prieš prasidedant plataus masto invazijai į Ukrainą. Azijietiška dalis turėjo pakeisti Europos vartotojus, bet tai greičiausiai, laikui bėgant, sumažins dujų suvartojimą.

Neseniai JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sukritikavo Kinijos paramą Rusijos karinei pramonei. Jis pareiškė, jog Pekinas įnešė pagrindinį indėlį į Maskvos karą prieš Ukrainą tiekdamas svarbius ginklų komponentus, rašo leidinys.

 

Visų pirma, Kinija diplomatiškai ir ekonomiškai rėmė Rusiją nuo invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario mėn. Per šį laiką šalių bendradarbiavimas smarkiai išaugo, o Maskva su Pekino pagalba apeina Vakarų sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(4)
(21)

Komentarai ()