Peilis į nugarą. Turkija ruošia staigmeną Rusijai. Kas vyksta  ()

Kremlius sulaukė nemalonaus Turkijos signalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija savo priklausomybę nuo rusiško kuro ketina sumažinti sudarydama kelių milijardų dolerių vertės sandorį su amerikiečių kompanija „ExxonMobil“.

Kremlius sulaukė nemalonaus Turkijos signalo, kad Rusijos toksiškumas pasaulinėje arenoje, įskaitant tarptautinę prekybą, toliau didėja po plataus masto invazijos į Ukrainą ir po to sekusių Vakarų sankcijų. Be to, net ir tos šalys, kurios neprisijungė prie Vakarų sankcijų Rusijos Federacijai, bando apriboti savo ryšius su Kremliumi, rašo „Financial Time“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Tik nuo 18€ fantastiški net 57 vnt. įrankių rinkiniai, baterijos, „ILIFE H70 Plus“ siurbliai ir kt. (Video)
2278

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-15/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos/Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

2) „TOPSHAK TS-CH3“ - net 57 vnt. įrankių rinkinys

3) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams - paskutiniai vienetai

4) „VIOLEWORKS“ - 21V genėtuvas, su 2 baterijomis, įkrovikliu

5) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

6) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

Viena iš šių šalių yra Turkija, kuri ketina sumažinti savo priklausomybę nuo Rusijos energijos išteklių. Anot FT, Ankara šiuo metu bendrauja su Amerikos energetikos bendrove „ExxonMobil“ dėl kelių milijardų dolerių vertės suskystintų gamtinių dujų (SGD) pirkimo sutarties sudarymo.

Leidinyje cituojamas Turkijos energetikos ministerijos vadovas Alparslanas Bayraktaras, kuris paskelbė apie Turkijos planus sukurti „naują tiekimo portfelį“, dėl kurio šalis bus mažiau priklausoma nuo vieno tiekėjo. Šiuo metu apie 40 % Turkijos SGD ateina iš Rusijos Federacijos. Be to, Rusija yra didžiausia naftos tiekėja Turkijos rinkai.

 

Pagal ilgalaikį susitarimą su „ExxonMobil“ Ankara tikisi gauti iki 2,5 mln. tonų SGD per metus. Sutartis gali trukti dešimtmetį. Toks kiekis sudarytų maždaug 7 % Turkijos suvartotų gamtinių dujų 2023 metais. Sandorio detalės dar svarstomos, tačiau, preliminariais skaičiavimais, 2,5 mln. tonų SGD Turkijos pusei kainuos 1,1 mlrd. USD.

Leidinio teigimu, Turkija taip pat kreipėsi į kitas Amerikos energetikos bendroves dėl SGD tiekimo. Ankara siekia rasti naujų tiekėjų, kol kai kurios jos ilgalaikės sutartys su Rusija baigsis 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(3)
(105)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()