Kuriame aukšte geriau gyventi? Atsakymas gali jus nustebinti  ()

Skirtingi aukštai turi savų privalumų patogiam ir saugiam gyvenimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra daugybė skirtingų faktų ir nuomonių, apie kurias kiekvienas žmogus turėtų žinoti rinkdamasis būstą daugiaaukščiuose namuose. Juk didelę reikšmę turi ir aukštas, kuriame gyvename.

Apie tai rašo TSN.

Žmonės, pirkdami būstą daugiaaukščiuose namuose, nenori gyventi pirmame ir paskutiniame aukštuose. Taip, senuose namuose būtent šiuose aukštuose be galo nepatogu, nes pirmame aukšte gali nebūti balkono, trukdytų ir triukšmas iš gatvės ir t.t. O aukščiausiai esantys blogi, nes gali sugesti liftas, būti prastas vandens slėgis, o žiemą nuo stogo veržiasi šaltis. Nors naujuose pastatuose pirmąjį aukštą dažnai užima komercinės patalpos, tad butai prasideda tik nuo antrojo. O viršutiniuose aukštuose – švarus oras ir gražus vaizdas. Todėl skirtingi aukštai turi savų privalumų patogiam ir saugiam gyvenimui.

Kuriame aukšte geriau gyventi?

Nuo 2 iki 4 aukšto. Apatiniuose aukštuose esančių butų gyventojai praktiškai nepriklauso nuo lifto. Tokio būsto savininkai visada turi gerą vandens slėgį. Žvelgiant iš priešgaisrinės saugos perspektyvos, tai didelis privalumas evakuacijos atveju, galite greitai ir saugiai palikti patalpas. Taip pat tokie butai patogūs šeimoms su mažais vaikais, jei neveikia liftas, nereikia aukštai kelti vežimėlio.

 

Nuo 5 iki 10 aukšto. Vienas iš pagrindinių privalumų gyvenant viršutiniuose aukštuose – švarus oras ir gražus panoraminis vaizdas pro balkoną ar langą. Ir kuo gražesnis kraštovaizdis, tuo patrauklesnis toks butas. Toks būstas yra geriau apšviestas, nėra triukšmo iš gatvės, kuris praktiškai nepasiekia viršutinių aukštų. Be to, gyventojų netrikdo ir kaimynai iš viršaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(9)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: