Valdžia nori „atgal į Rusiją“. Gyventojai nesutinka. Šalyje prasidėjo precendento neturintys įvykiai  (3)

Apklausų duomenimis, daugiau nei 80 % gyventojų nori įstoti į Europos Sąjungą ir NATO bei yra kategoriškai nusiteikę prieš Kremlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili šeštadienį vetavo prieštaringai vertinamą „užsienio įtakos“ įstatymą, sukėlusį precedento neturinčius protestus ir perspėjimus iš Briuselio, kad ši priemonė pakenks Tbilisio europiniams siekiams.

Valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ įstatymų leidėjai praėjusią savaitę balsavo už įstatymą, nepaisydami protestuotojų, susirūpinusių, kad buvusi sovietinė respublika krypsta nuo provakarietiško kurso atgal į Rusiją.

Apklausų duomenimis, daugiau nei 80 % gyventojų nori įstoti į Europos Sąjungą ir NATO bei yra kategoriškai nusiteikę prieš Kremlių.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4481 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Šiandien vetavau įstatymą, kuris savo esme yra rusiškas ir kuris prieštarauja mūsų Konstitucijai“, – pažymėjo Zurabišvili.

Briuselis pareiškė, kad šis įstatymas yra „nesuderinamas“ su Sakartvelo siekiu tapti ES nariu, kuris įtvirtintas šalies konstitucijoje.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'as Michelis (Šarlis Mišelis) socialiniame tinkle „X“ rašė, kad veto suteikė „laiko tolimesniems apmąstymams“. Jis paragino įstatymų leidėjus „gerai išnaudoti šią galimybę“, kad Sakartvelas liktų ES kelyje.

„Sakartvelo svajonė“ parlamente turi pakankamai narių, kad galėtų atmesti prezidentės veto.

 

Ministras pirmininkas Iraklis Kobachidzė pranešė, kad jo partija yra pasirengusi svarstyti Zurabišvili siūlomus įstatymo pakeitimus, jeigu ji juos išdėstytų savo veto dokumente. Tačiau prezidentė atmetė galimybę pradėti „melagingas, dirbtines, klaidinančias derybas“ su „Sakartvelo svajone“.

Įstatymui įsigaliojus, visos nepriklausomos nevyriausybinės ir žiniasklaidos organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo lėšų iš užsienio, turės užsiregistruoti kaip „organizacija, veikianti pagal užsienio valstybės interesus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(3)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)