Jie nepaiso jokių taisyklių. Šis karas griauna „pasaulio architektūrą“ (Video)  ()

„Ką čia gali padaryti teismas? Nieko.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinis baudžiamasis teismas tiria galimybę išduoti arešto orderį „Hamas“ lyderiams, taip pat Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu. Mažai tikėtina, kad tai turės reikšmingų pasekmių. Bet apskritai visa po Antrojo pasaulinio karo sukurta tarptautinė struktūra pamažu griūna.

Apie tai „24 kanalui“ sakė politologas Andrejus Vigirinskis, pažymėdamas, kad galimi Tarptautinio baudžiamojo teismo orderiai karo veiksmų eigai neturės jokios įtakos. Izraelis operacijos Gazos Ruože nesustabdys, o „Hamas“ apskritai nėra tarptautinės teisės subjektas, todėl į jų reakciją nekreipiama dėmesio.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2812 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kaip pažymėjo A. Vigirinskis, reakcijos į Tarptautinio baudžiamojo teismo veiksmus nebuvimas, be abejo, turi įtakos šios institucijos reputacijai. 

„Tarptautinė struktūra arba griūva, arba lieka – ir visi tai atpažįsta. Štai JT. Izraelis nesilaiko jokios rezoliucijos. Jokių paliaubų; nei kalbos apie teritorijos deokupaciją. Jis taip pat nevykdys TBT sprendimo dėl to, kad Izraelis neratifikavo Romos statuto. Ką čia gali padaryti teismas? Nieko. Jis neturi policijos skyrių“, – pasakė A. Vigirinskis.

 

Tarptautinė teisė veikia pagal principą „sutarčių turi būti laikomasi“. Jei šalis ratifikuotų Romos statutą, ji turėtų vykdyti savo įsipareigojimus. Tačiau šalis gali pasakyti, kad žmogus turi politinį imunitetą, ir jo neišduoti.

„Šioje situacijoje TBT atliko savo darbą. Tai yra sluoksniuota situacija su politiniais atspalviais, kurie gali diskredituoti patį TBT ir tarptautinę teismų sistemą teisės požiūriu, kuri yra sukurta tam, kad karyba būtų tam tikruose rėmuose“, – pažymėjo A. Vigirinskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()