Net iš Australijos. Tūkstančiai Šveicarijos karių. Ukraina sukėlė uraganą. Jungiasi daugybė šalių (Video)  (1)

Renginio išvakarėse tarp Ukrainos ir Kinijos kilo įtampa.


V. Zelenskis
V. Zelenskis
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=HNRHOWB0cLQ&t=7s

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-05 Net iš Australijos. Tūkstančiai Šveicarijos karių. Ukraina sukėlė uraganą. Jungiasi daugybė šalių (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taikos viršūnių susitikimas Šveicarijoje artėja. Savo dalyvavimą jau patvirtino 107 šalys ir organizacijos. Tai pareiškė Ukrainos prezidento spaudos sekretorius Sergejus Nikiforovas. Jis patikslino, kad konferencijoje, be kita ko, dalyvaus Filipinai ir Singapūras, kuriuose V. Zelenskis lankėsi anksčiau.

Be to, Ukrainos prezidentas apkaltino Kiniją bandymu „sutrikdyti“ taikos viršūnių susitikimą Šveicarijoje. Jis tvirtino, kad Pekinas „deda visas pastangas“, kad atgrasytų kitas šalis nuo vykimo į konferenciją, į kurią Rusija nebuvo pakviesta. KLR pareiškė primygtinai reikalaujanti, kad derybose šalys dalyvautų „po lygiai“.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2439 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

„Gaila, kad tokia galinga ir nepriklausoma šalis kaip Kinija yra įrankis V. Putino rankose“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning atsakė, kad Pekinas niekada „nekurstė liepsnų ir neskatino“ karo tarp Rusijos ir Ukrainos. Anot jos, taikos viršūnių susitikimą turėtų pripažinti ir Rusijos, ir Ukrainos pusės.

„Nedalyvauti viršūnių susitikime Šveicarijoje nereiškia, kad nepalaikome taikos. Kai kurios šalys, net jei jos dalyvauja, nebūtinai iš visos širdies nori, kad konfliktas baigtųsi. Svarbu, kokių veiksmų bus imtasi. Kinija niekada nesėdėjo sudėjusi rankas ir nekurstė liepsnų, tuo labiau nesipelnė iš konfliktų. Vietoj to, mes nenuilstamai siekėme paliaubų, ir tai labai vertina įvairios šalys, įskaitant Rusiją ir Ukrainą“, – sakė Mao Ning.

 

Ji taip pat pridūrė, kad „Kinija vis dar yra didžiausia Ukrainos prekybos partnerė. Mūsų ambasada Ukrainoje dirba kaip įprasta. Kinija vertina savo strateginę partnerystę su Kyjivu“.

Be to, Australijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad šaliai Šveicarijoje vyksiančiame viršūnių susitikime Ukrainos klausimais atstovaus ne premjeras, o neįgalumo draudimo sistemos ministras. Pasak leidinio, Kyjivas primygtinai reikalavo ministro pirmininko ar jo pavaduotojo dalyvavimo, tačiau Australijos užsienio reikalų ministerija dabartinį atstovavimo lygį laiko priimtinu.

 

Taip pat šiandien tapo žinoma, kad Pakistanas praleis taikos konferenciją, norėdamas išlaikyti savo neutralumą. O Vengrijos vyriausybė pranešė, kad dar nepriėmė sprendimo dėl dalyvavimo.

Viršūnių susitikime nedalyvaus Rusija, Kinija, Saudo Arabija, Brazilijos ir Pietų Afrikos prezidentai, taip pat, greičiausiai, JAV prezidentas J. Bidenas.

Taikos viršūnių susitikimas dėl Ukrainos turėtų vykti Šveicarijoje birželio 15-16 dienomis. Pranešama, kad nuo 2024 metų birželio 5 iki birželio 19 dienos dalyvių saugumą užtikrins iki 4 tūkstančių Šveicarijos kariškių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(4)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)