200 000 000. Šiandien tai yra neįkainojama. Ką skelbia Ukraina  ()

Tai svarbus žingsnis stiprinant Ukrainos ir Prancūzijos partnerystę.


Sunaikinta Kyjivo elektrinė
Sunaikinta Kyjivo elektrinė
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=dD3MfKFE7Tg&t=25s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir Prancūzija pasirašė 200 milijonų eurų susitarimą dėl Ukrainos ypatingos svarbos infrastruktūros ir prioritetinių ekonomikos sektorių atkūrimo ir paramos.

Po Rusijos raketų atakos Ukrainoje 2024 m. balandžio 2 d. sunaikinta DTEK elektrinė. RF atakuoja Ukrainos energetikos sektorių, pranešdama Ukrainos pareigūnams, kad Rusija savo naikinimo kampanijoje yra apsiginklavusi geresne žvalgyba ir nauja taktika. 

200 mln. eurų vertės susitarimą pasirašė Ukrainos pirmoji ministro pirmininko pavaduotoja ir ekonomikos ministrė Julija Svyrydenko ir Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministras Stéphane'as Séjourné, dalyvaujant Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui ir Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronu.

Prancūzijos parama svarbiai Ukrainos infrastruktūrai, įskaitant elektros tinklą, yra labai reikalinga, atsižvelgiant į infrastruktūros žalos dydį, kurį sukelia sistemingos Rusijos raketų ir bepiločių atakos. Rusija sugebėjo sunaikinti beveik 90 % Ukrainos šiluminių elektrinių gamybos pajėgumų ir pakenkti kitoms elektros gamybos rūšims. Šiuo metu ukrainiečiai prisitaiko prie suplanuotų elektros energijos tiekimo nutraukimų ir naudoja dyzelinius generatorius arba baterijas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji „Xiaomi“ ventiliatoriai, prie telefonų jungiamos termo kameros, įspūdingi monukuliarai ir kt. (Video)
2181 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

2) „INFIRAY T2S+“ - prie išmanaus telefono jungiama šiluminio vaizdo kamera

3) „FNIRSI NVS-20“ - įspūdingi 4K monokuliarai

4) „KuKirin G2 MAX“ - 1000W, 48V 20Ah el. paspirtukas su sėdyne

5) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

6) „SmartMi Standing Fan 2S“ - belaidis išmanusis ventiliatorius

Išsamiau

Pasak prezidento E. Macrono, 60 milijonų eurų iš visos dotacijos bus skirta konkrečiai Ukrainos energetikos sektoriui remti. Lėšos nukreipiamos padėti įmonėms, investuojančioms į ypatingos svarbos infrastruktūros atstatymą įvairiuose sektoriuose, įskaitant sveikatos priežiūrą, energetiką, žemės ūkį, vandens ir nuotekų tvarkymą, atliekų šalinimą, išminavimą, būstą, skaitmenines technologijas. Kitų ekonomikos sektorių projektai bus svarstomi kiekvienu konkrečiu atveju atskirai, kaip pranešė Ukrainos vyriausybės spaudos tarnyba.

 

J. Svyrydenko išreiškė dėkingumą Prancūzijos vyriausybei už nuolatinę paramą nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios, sakydama: „Teroristinė Rusija sistemingai apšaudo Ukrainos miestus, žudo žmones ir griauna mūsų svarbiausią infrastruktūrą. Prancūzijos vyriausybės pagalba padės Ukrainai atsigauti nuo Rusijos ginkluotos agresijos pasekmių ir atstatyti svarbiausią infrastruktūrą bei prioritetinius ekonomikos sektorius. Tai neįkainojamas indėlis į Ukrainos atsparumą šiandien ir atsigavimą ateityje.“

 

Susitarimas dėl dotacijos yra svarbus žingsnis stiprinant Ukrainos ir Prancūzijos partnerystę, taip pat parodo tarptautinės bendruomenės įsipareigojimą remti Ukrainos atkūrimo pastangas vykstančios Rusijos agresijos akivaizdoje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį, birželio 6 d., lankėsi Prancūzijoje, pažymėdamas 80-ąsias sąjungininkų išsilaipinimo metines per Antrąjį pasaulinį karą. Prancūzijos prezidentas paskelbė apie naikintuvų „Mirage 2000-5“ perdavimą Ukrainai. Jis pridūrė, kad Ukrainos pilotai bus mokomi Prancūzijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()