NATO galutinai sutarė. „Rusijai bus apribotos galimybės atkurti savo kariuomenę“  ()

NATO lyderiai išreiškia „didelį susirūpinimą“ dėl hibridinių Rusijos grėsmių.


B9 susitikimas
B9 susitikimas
© NATO (Atvira licencija) | https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_226316.htm

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rumunijos, Lenkijos ir Latvijos prezidentai birželio 11 d. paskelbė pareiškimą, kuriame išreiškė „didelį susirūpinimą“ dėl Rusijos piktybinės hibridinės veiklos, nukreiptos į NATO nares.

Pareiškimas buvo paskelbtas birželio 11 d. Rygoje vykusiame Bukarešto devynių (B9) šalių susitikime, kuriame dalyvavo Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius.

Anot pareiškimo, Rusija naudoja įvairias taktikas nuo sabotažo ir kibernetinių atakų iki nelegalios migracijos, kad destabilizuotų NATO šalis.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ energijos stotelės tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PPS2400“)
1468

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Rusija yra ir išliks didžiausia ir tiesioginė grėsmė Aljanso saugumui. Kursime visapusę strategiją, skirtą atremti, atgrasyti ir atremti Rusiją, be kita ko, apribodami jos galimybes atstatyti savo kariuomenę ir kelti tolesnes grėsmes“, – sakoma pareiškime.

Prezidentai taip pat pabrėžė savo ketinimą ir toliau ryžtingai remti Ukrainą „tiek ilgai, kol Ukraina nugalėtų“.

„Tikimės, kad Vašingtono viršūnių susitikimo sprendimai padės Ukrainai visapusiškai sąveikauti su NATO ir nuties apčiuopiamą tiltą į jos narystę Aljanse“, – pareiškė trys lyderiai prieš liepos mėnesį Vašingtone įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą.

 

Kelių Vakarų šalių žvalgybos tarnybos pranešė, kad Rusija visoje Europoje surengė keletą civilinių objektų padegimo išpuolių, siekdama paveikti ginklų tiekimą Ukrainai.

Remiantis „New York Times“ pranešimu, Rusijos karinės žvalgybos agentūra prižiūri šią kampaniją, siekdama pakirsti karinę jo sąjungininkų paramą Kyjivui.

Gegužės pabaigoje Lenkijoje buvo sulaikyti devyni asmenys, įtariami vykdę sabotažą Rusijos šnipų agentūrų vardu, kaltinimus Maskva neigia.

Estija sustiprins Ukrainos gynybą priešlėktuvinių raketų sistemomis „Mistral“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: