„Žudo dėmesį ir susikaupimą.“ Skelbiami 5 pavojingi maisto produktai ir gėrimai  ()

Kai kurie maisto produktai ir gėrimai iš tikrųjų gali sumažinti jūsų koncentraciją.


Susikaupimas
Susikaupimas
© Moussa Kalapo, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Un_homme_travaillant.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susikaupimo problemas gali sukelti ne tik nerimas, depresija, miego trūkumas, bet ir dieta, rašo „Huffpost“, remdamasis gydytojais ir mitybos specialistais.

Moksliniai tyrimai rodo, kad tam tikri maisto produktai ir gėrimai iš tikrųjų gali sumažinti jūsų koncentraciją. Štai penki iš jų:

Kepiniai ir balta duona. Kaip paaiškino neurologas Arifas Dalvi, paprasti angliavandeniai gali sukelti cukraus kiekio kraujyje šuolį, o tai savo ruožtu gali sukelti koncentracijos problemų. Šie maisto produktai turėtų būti derinami su sveiku riebalų ir baltymų šaltiniu (avokadu, lašiša).

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 3,70€! Išmanieji laikrodžiai, vaizdo registratoriai, monitorių šviesų juostos, pjūklai, šlifuokliai ir kt. (Video)
2202 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

2) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis

3) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „FOSSiBOT VIRAN W101“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

6) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

Išsamiau

Labai sūrus maistas. Maistas, kuriame yra daug druskos, „gali sukelti elektrolitų disbalansą“, – paaiškino A. Dalvi. Tai sumažina smegenų sinapsių plastiškumą, kuris gali paveikti trumpalaikę atmintį ir koncentraciją.

Gazuoti ir saldūs gėrimai. Dietologė Claire Rifkin pastebėjo, kad dėl jų gali greitai padidėti cukraus kiekis kraujyje, o po to smarkiai nukristi, todėl sunku išlaikyti susikaupimą ir koncentraciją.

 

Kava. Dietologų teigimu, per daug kavos gali sutrikdyti dėmesio koncentraciją, nes per daug kofeino dažnai sukelia nervingumą ar nerimą.

Maisto produktai, kurių netoleruojate arba esate jautrūs. Jei valgysite ką nors, kas sukelia virškinimo trakto problemų, tai tikrai paveiks jūsų koncentraciją, sako gydytojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()