Šokiruojantys rezultatai. Ar rusai nori karo su JAV?  (2)

Apklausa parodė šokiruojančius rezultatus.


Rusija
Rusija
© Okorok, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Protests_on_Tverskaya_Street.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei pusė rusų (57 proc.) tiki naujo pasaulinio karo galimybe. Tai parodė naujausia „Russian Field“ tyrimų grupės apklausa.

71% respondentų pagrindine Rusijos priešininke potencialiame pasauliniame konflikte įvardijo JAV. Taip pat šiame sąraše yra Didžioji Britanija (40 proc.), Prancūzija (39 proc.), Vokietija, Lenkija ir Baltijos šalys. Tik 12 % Ukrainą laiko priešu.

Tuo pat metu pagrindiniais Rusijos sąjungininkais pasauliniame kare respondentai įvardijo Kiniją (58 %), Baltarusiją (48 %), Iraną (21 %) ir Šiaurės Korėją (20 %).

64 % respondentų yra įsitikinę Rusijos ar koalicijos, kurioje dalyvauja Rusija, pergale. 6 % yra įsitikinę JAV ir „kolektyvinių Vakarų“ pergale. Dar 18 % mano, kad nė vienai pusei nepavyks laimėti pasaulinės konfrontacijos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Portabilus Android projektorius, išmanusis laikrodis, PC pelė, 3D spausdintuvai ir planšetės
1824

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

2) „Machenike M7 Pro“ - kompiuterinė pelė

3) „SkyEcho FreeONE“ - portabilus Android projektorius

4) „KINGROON KLP1“ - 3D spausdintuvas

5) „N-One NPad X1“ - 16+128GB, 11 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „KINGROON KP3S 3.0“ - 3D spausdintuvas

Išsamiau

Kaip pastebi sociologai, Rusijos pergalę pasauliniame kare dažniausiai skelbia aukštojo išsilavinimo neturintys rusai, mažas pajamas gaunantys ir mažų miestelių gyventojai.

Tuo pačiu metu didžioji dauguma rusų (76 proc.) nepritaria branduolinių ginklų naudojimui, net jei jų reikia pergalei. Palyginti su praėjusiais metais, branduolinio smūgio priešininkų skaičius išaugo 2 procentiniais punktais. Tačiau tiek pat – iki 18 proc. – padaugėjo tų, kurie branduolinio ginklo naudojimą laiko priimtinu.

Karingi vyrai, vyresni nei 60 metų, dažniau nei kiti pasisako už branduolinį smūgį. Paprastai jie mano, kad sprendimas pradėti karą Ukrainoje yra teisingas.

 

Be to, apklausa parodė padidėjusį rusų pasitikėjimą karine propaganda: prieš metus lygiavertės grupės respondentų tikėjo ir netikėjo oficialia informacija (47 proc. ir 46 proc.), o dabar propaganda pasitiki 53 proc., palyginti su 40 proc. kurie ja nepasitiki. „Russian Field“ apklausa buvo atlikta telefonu gegužės 23–birželio 2 d., kurioje dalyvavo 1617 respondentų.

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas anksčiau neatmetė galimybės, kad Rusijos ir NATO šalių susirėmimo atveju kiltų trečiasis pasaulinis karas. Tačiau jis pažymėjo, kad „vargu ar kas nors tuo domisi“. Prieš tai V. Putinas sakė, kad laimėtojų naujame pasauliniame konflikte nebus. JAV taip pat nelaimės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(90)
(-64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)