„Rasti negyvi miške. Mažiausiai 30.“ Prasidėjo žiaurūs susirėmimai  ()

Rusija siekia sunaikinti evangelikų bažnyčias okupuotos Ukrainos teritorijoje.


Evangelikų bažnyčia Kyjive
Evangelikų bažnyčia Kyjive
© Avdenago1989, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ecbua_temple.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdama pertvarkyti okupuotas teritorijas, Rusija imasi griežtų veiksmų prieš evangelikų bažnyčias okupuotoje Ukrainoje, kurios laikomos JAV įtakos instrumentais, kartu stiprindama Rusijos ortodoksų bažnyčią.

Anot WSJ, Rusija vykdo plataus masto susidorojimą su krikščionių evangelikų bažnyčiomis ir religinėmis grupėmis okupuotose Ukrainos vietose, o tai yra dalis Maskvos kampanijos, kuria siekiama įtvirtinti dominavimą šiose teritorijose ir pertvarkyti jas pagal savo autoritarinį įvaizdį.

Ukrainos ir JAV pareigūnai bei dvasininkai praneša, kad evangelikų pastoriai buvo paveikti Rusijos okupuotose vietovėse – dešimtys buvo pagrobti, nukankinti ir priverstinai ištremti iš savo gimtųjų miestų. Vienas iš Chersono srities sekmininkų bažnyčios diakonas ir jo 19-metis sūnus buvo rasti negyvi miške 2022 m. rudenį po to, kai juos suėmė Rusijos pajėgos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Fantastiškų kainų USB atmintukai, belaidžiai HDMI siųstuvai-imtuvai, „Xiaomi“ mini el. suktuko rinkiniai ir kt. (Video)
2315 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 1500W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Lenovo Thinkplus MU233“ - USB atmintukas (32-512GB)

4) „Xiaomi AtuMan DUKA E2“ - mini el. suktuko rinkinys

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

Išsamiau

Ukrainos pareigūnai teigia, kad Kremlius sąmoningai taikosi į evangelikų tikėjimą, kurį laiko Amerikos kultūrinės įtakos ir pasipriešinimo Rusijos kontrolei instrumentu. Remiantis Tarptautinio religijos laisvės ar tikėjimo aljanso vasario mėn. pranešimu, nuo invazijos pradžios Rusijos pajėgos nužudė mažiausiai 30 įvairių tikėjimų ukrainiečių dvasininkų ir laikė nelaisvėje 26 žmones.

Ukrainos pareigūnai priešpastato Rusijos vykdomas religines represijas su savo šalies religinio pliuralizmo ir tikėjimo laisvės tradicijomis. Jie kaltina Kremlių grįžus prie sovietmečio taktikos uždaryti bažnyčias ir įkalinti dvasininkus.

 

Rusų okupuotame Melitopolio mieste 2022 m. rugsėjį per pamaldas rusų kariai užgriuvo evangelikų bažnyčią. Vėliau pastatas buvo perimtas, papuoštas freskomis, šlovinančiomis žuvusius Rusijos kovotojus, ir paverstas kultūros ministerijos, propaguojančios Maskvą, propagandos vieta.

„Jūs nevaldote bažnyčios. Jūs valdote amerikiečių šnipų lizdą“, – evangelikų pastoriui Mychailo Brycynui sakė rusų kareiviai, valandų valandas jį tardę.

M. Brycynui, kurio šimtametę bažnyčią 1939 m. ir 1946 m. ​​užgrobė sovietų valdžia, jos neseniai pavertimas paminklu Rusijos karui reiškia visišką sugrįžimą į niūrią praeitį.

 

„Velnias nepakeitė nei savo veido, nei tikslų“, – sakė klebonas, dabar padedantis kitiems evangelikams, persekiojamiems okupuotose vietovėse. „Rusai nieko nepasimokė iš istorijos“.

Kai kurios evangelikų bažnyčios tęsia savo veiklą prisiekdamos ištikimybę rusams, o kitų nariai, įskaitant M. Brycyno bažnyčios ir kaimuose aplink Melitopolį, slapta renkasi privačiuose namuose. Jie slepia Biblijas ir religinius reikmenis, kai netoliese pasirodo rusų patruliai.

„Mes patekome į pogrindį“, – sakė vienas pastorius, dabar vadovaujantis slaptoms maldos sueigoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(7)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()