Didžiulė audra. Danija planuoja uždaryti Baltijos jūrą  ()

Danija tiria galimybes pažaboti Rusijos naftos tanklaivius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-18 Didžiulė audra. Danija planuoja uždaryti Baltijos jūrą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danija svarsto priemones, skirtas apriboti Rusijos naftos tanklaivių praplaukimą per Danijos sąsiaurius, vedančius į Baltijos jūrą. Birželio 17 d. šalies užsienio reikalų ministras Larsas Løkke Rasmussenas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, jog Danija subūrė sąjungininkes, kad įvertintų galimybes, nukreiptas į Rusijos naftos eksportą gabenančių tanklaivių „šešėlinį laivyną“, kuris išvengė Vakarų sankcijų.

„Reuters“ duomenimis, Rusija per Danijos sąsiaurius, kurie yra vartai į Baltijos jūrą, siunčia maždaug trečdalį savo jūra eksportuojamų naftos produktų, t. y. 1,5 % viso tiekimo pasauliui. Bet koks bandymas sustabdyti šią veiklą gali padidinti naftos kainas ir paveikti Kremliaus finansus dėl naftos eksporto.

„Yra esminis sutarimas, kad šešėlinis laivynas yra tarptautinė problema ir kad reikalingi tarptautiniai sprendimai“, - sakė L. Rasmussenas. „Svarbu, kad visas naujas priemones būtų galima įgyvendinti praktiškai ir kad jos būtų teisiškai pagrįstos tarptautinės teisės atžvilgiu.“

 

Danija pareiškė susirūpinimą, kad senstantys tanklaiviai, naudojami šiame šešėliniame laivyne, kelia pavojų aplinkai. Toks žingsnis gali sukelti konfrontaciją su Rusija, kuriai Danija ruošėsi didindama kibernetinių atakų grėsmės lygį ir nurodydama savo piliečiams kaupti atsargas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()