„Ji buvo pagrindinė karinės pagalbos Ukrainai teikėja.“ Galutinis sprendimas gali būti netikėtas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2024-07-16 19:48
Kariaus tol kol susipras, kad iš krymo ruskio neišvarysi, ruskelis jau susiprato, kad Ukrainos nepaims. Nei dabar nei vėliau. O ko nato trūksta, kad apsigint nuo ruskelio? Tau ne pult reikia, o gintis neįsileisti į teritoriją. Ką Ukraina tokio turi ko nato neturi?
Benediktas 2024-07-16 19:53
Ukraina turi didelį teritorijos gylį ir daug žmonių, gali įvairiai išdėstyt logistiką, bazes gilyn ir turi daugiau laiko, nei sunkiausiai apginamos NATO teritorijos, kurios pradžioje vis tiek pačios turės stovėt mūšyje. Esmė tame, kad geriau kad karo su NATO nebūtų, todėl lengvinkime reikalus NATO, o ne sunkinkime, leidžiant okupuot Ukrainą. Todėl sakau, kam mums tai - derybos? Kol Rusija nenugalės Ukrainos, NATO pulti nelabai norės. O Ukrainos nenugalės, kol bus karas ir kol Ukraina gaus ir gaus ginklų, nes karas.
donatasv 2024-07-16 20:38
Tu matei nato gylio mažiau turi nei Ukraina? Kada nors matei žemėlapį? Gamyklos, sandėliai, bazės pasiekiamos kaip ant delno? Žvalgyba neišvystyta ir nepastebės kolonų kurios bandys kirst sieną? Laivais lėktuvais nepasieks ruskelio iš bet katro pasaulio krašto? Ruskelio neįveikiama oro gynyba (analogų neturinti) numuš betką? Betką tik ne Ukraninos dronus? 1964m gamybos tankai išvartys visus vakarus? Vakarai ištestavo su šiuo karu viską ką ruskelis sugebėjo pateikt, o ruskelis ką ištestavo? Didelia dalimi kaip reikia kovoti prieš savo sukurtą ginkluotę? O viskas kas gera, nauja ir nematyta ruskeliui liko sandėliuose. Stebiesi ruskelio orkais, kad tie priima visą putino propagandą? O pats kaip kempinė sugeri viską ką tau meta Ukraina, vakarai ir negana to ruskelis...mūsų valdžia verke, kad reik stiprinti nato bet nepastebėjai kiek aprimo kai pas mus pradėjo kilt nato bazės?
Benediktas 2024-07-16 20:44
Aš kalbu apie sunkiausiai apginamas NATO vietas, o ne apie Lenkiją ir panašiai stovinčias valstybes. Kokia tau logistika ir gylis blogiausia apginamose vietosise - jis 10x mažesnis, sausumos kelias siauras. Kam NATO įsivelti dėl tokių vietų į karą, jei Rusija nepuls, kol kariaus su Ukraina? Manai čia vakaruose daug kas trokšta patys kariaut. Kam bloginti sau apginamumo situaciją? Tegul Ukraina kariauja toliau ir aprūpinkime ją ginklais.
donatasv 2024-07-16 21:00
O kam ruskeliui įsivelt į karą kurio laimėt negali? Manai nato laivai, lėktuvai, ilgo nuotolio raketos, artilerija, tankai leis ruskeliui žengt gilyn kaip Ukraina leido? Išstatys vokiečių tankus, mūsų artileriją ir dengs raketomis, lėktuvais viskuo kuo galės nuo to momento kai kirs sieną. Taikiniai bus nustatyti dar prieš kertant sieną gali net nedvejot. Ar ruskelis pajėgus visu nato pasieniu pult? Kažkoks nenugalimas ivanas tik įsitvirtinęs geba atlaikyt Ukrainietį kol nebuvo įtvirtinimų velniop ėjo viskas ką turėjo net be rimtesnių nato ginklų. O čia staiga pas mus su rimtesne ginkluote, pasiruošimu viskas eis velniop? Tau putka gerai smegenis išplovė... Jei nato nepadės, ruskelis jau vakar galėjo imt mus bet viskas ką padarė pakliedėjo kaip jis suskaldo es ir nato.
Benediktas 2024-07-16 21:04
O kam mums NATO bloginti sau situaciją ir svarstyt, kam jam pult? Purinas visada daro tai, ko niekas nesitiki. Kas sveikam protui nesuvokiama ir nepagrindžiama.
donatasv 2024-07-16 21:17
Nieks nesitiki? Kaip pilypas iš krūmų iššoko ir puolė nepastebėtas Ukrainą? Ukraina nepasiruošus šoko būsenoje ištaškė netikėtai visą Kijevo puolimą? Gerai, kad pagavo nepasirengusius kitaip pzdc būtų buvę. Dar reikia gerai užvartot, kad svarstyt aplmai pult nato. Nato nesigins nėra nato, nėra es visa vakarų vienybė grius kaip kortų kaladė. Manai leis vakarai putkai taip lengvai sugriaut viską?
Benediktas 2024-07-16 21:22
Aš pavyzdžiui negalvojau kad Putinas puls visą Ukrainą su viskuo, ką turi, absoliuti dauguma negalvojo, net Zelenskis negalvojo ir rytuose nepasiruošė. Galvojau pratybos ir gąsdins. Nes verslo ryšiai, pinigai laikomi užsienio bankų sąskaitose. Pažeidžia iš karto JT įstatus, Budapešto memorandumą, Helsinkio sienų neliečiamumo susitarimą. Kvaila būtų. Bet Putinui toks veiksmas - normaliai.
donatasv 2024-07-16 23:15
Nu taip tuo kas realiai gali įvykti netikėjai, o putkai neišjudinus Ukrainos, sudrožus visą savo armiją, net ir ssrs šaltojo karo kauptas atsargas tiki, kad ruskelis pajėgus pult nato? 70 metų kaupė karo techniką ir nepadarė nieko, o staiga per 5/10 metų užkaups tiek, kad paims vakarus? Europoje gal ir nėra ginklų pertekliaus bet gynybai jų užteks, ypač po to kai ruskis sudrožė viską ką turėjo.
Benediktas 2024-07-16 23:23
Tu galvoji iš dabarties perspektyvų. Bet jei Ukraina būtų užkrobta, sunkiausiai apginamos NATO šalys būtų 3x sunkiau apginamos, jei pažiūrėtum į žemėlapį. Rusijai nereikia nugalėti NATO, Rusijai reikia suirutės Amerikoje ir sukurti tokias salygas, kad greitai užimti sunkiai apginamas NATO teritorijas ir priversti NATO deretis del tu šalių. Arba greitai sugriauti ir išeiti. Parodyti vsiems - tai kas kad jus NATO - mes vistiek galim sugriaut jūsų šalį. Apskritai neaišku, kas dedasi Putino galvoje, gal jis svajoja pakariaut su NATO, šiaip dėl pakariavimo, pažiūrėt, kaip reaguos vakarai, gal jam įdomu tas momentas - pasižiūrėt, kaip visi susirūpins pasimes, balsuos savo parlamentuose. Juk niekas neis ant branduolinių ginklų. Blogiausiu atveju gali pabegti į Kiniją į savo atsarginę rezidenciją.
donatasv 2024-07-16 23:54
Čia tu bandai pritemt krymo scenarijų 2014 ir įpaišyt tokį patį variantą pas mus? Kai atsivėrė papildomi keliai iš šiaurės ir atsirado pilna baltijos jūros kontrolė? Kai atsirado supratimas vakaruose kas yra ruskelis? Ukraina absoliučiai buvo nepasiruošus karui, o mes ką darom šiuo metu? Kirs sieną ruskio tankų kolona ir nieko patys nedarysim? Kryme caras pagavo Ukrainą nepasiruošusę, Kijeve gavo malkų nes Ukraina žinojo kaip ir mes žinom ko laukt. Beto Ukrainos niekas ruskui neatiduoda net ir trumpas išėjo į viešumą ir pasakė duodam ginklų Ukrainiečiams kai pradėjo trūkinėt frontas. Nors tai totaliai prieštaravo jo pasisakymams ankščiau. Dėlioji kažkokius nerealius chrien suprasi iškur ištrauktus marazmus ir kliedi nesamones.
immortallt 2024-07-17 07:16
Pamiršti, kad Ukraina neturi oro (ar jūros) pranašumo. NATO, net tik JAV, turi visišką oro kontrolę. Kokia nauda iš artilerijos, realiai vienintelis didelio masto poveikio ginklas, jei negali privažiuoti per <50km?
Benediktas 2024-07-17 08:24
Patikėkit, jūs tikrai nenorėtumėt situacijos, jei visi būtumėt mobilizuoti ir prie sienos treniruotųsi milijonas rusų ir Ukraina būtų užimta, nors ir turėtume aviacijos pranašumą. Ir turėtume spėlioti ar puls ar ne. Tai reiškai kad pas mus irgi turėtų būti bent 300 000 - 500 000 kareivių, kol rusai darys pratybas. Kam NATO tokių situacijų? Kol Rusija kariauja su Ukraina, tol nebus taip. Ten kažkur prie Lenkijos pratybas darytų ir kol Ukraina neokupuota - vienas dalykas, bet jei Ukraina būtų okupuota ir darytų pratybas Baltijos jūros regione - situacija visai kita. Ir žinoma, kad Rusija tada čia darytų pratybas. Taip, kaip prieš Ukrainos užpuolimą. O kas jei būtų tokia situacija, kad Amerika nesiustu kareiviu (Trumpas sakytų, Putinas nepuls, nes neprotinga), o Europa, nesugebetu surinkt tiek greitai, kad stovetu prie sienos. Geriau nereikia tokiu situacijų.
immortallt 2024-07-17 09:54
Kas sakė, kad norėtų, jog maskoliai pultų, ar reikia tokių situacijų? Sakome, tik kad taip per snapą gaus, kad Ukraina atrodys vaikų darželis. Nes kariaus ne su nurašyta NATO technika, ir NATO karių apmokytais žmonėmis, o su NATO žmonėmis ir NATO technika pilna apimtimi. Net iš Kaliningrado viską išgabenę, tai suvalkų koridorių užimti jiems tampa be šansų. Daug karių ir technikos dabar permesti į Kalinigradą būtų komplikuota, nes lieka tik jūra. O prasidėjus tokiems judėjimams greitai būtų pradedamas riboti judėjimas. Mobilizuotiems nebus ką veikti fronte. Surinkti, net ne milijoną, bet 500k karių su technika, pirmiausia reikia pabaigti karą Ukrainoje, ir kad tikrai nebeprasidėtų neramumai, t.y. kad galėtų patraukti techniką ir žmones. Tau realu, kad artimiausiu metu, net jei įvyksta maskolių proveržis ir užima teritorijas, kad ten nebus partizaninio karo? Dar kartą, niekas nenori tokių įvykių, bet maskoliams bet kokia tiesioginė karinė konfrontacija su NATO baigiasi liūdnai ir greitai.
Benediktas 2024-07-17 09:58
Aš apie tai, kad nereikai Ukrainai derybų/pauzės, nes tai pražudys ją ir NATO pablogės situacija. Kai tik bus paliaubos, atidarys sienas ir pusė vyrų išvažiuos, ginklų irgi sius 5x mažiau, nes karas baigėsi. Valdžia kvaila, tai ekonomikos irgi nemokes organizuoti. Niekas neinvestuos į Ukrainą, kol ji nebus NATO. Visi pamirš Ukrainą. O Rusija pilnu tempu ruošis Ukrainos okupacijai. Plius Trumpas bus valdzioje - tai tikrai gali nepagerinti Ukrainos remimo taikos metu. Aišku, jei ukrainiečiai patys taip nuspręs, tai jų reikalas. Jie vėliau pralies dar daugiau kraujo ir praras valstybę. Bet aš matau, kaip NATO tai nenaudinga. Todėl tie kurie spaus Ukrainą paliauboms - realiai pades Putinui veliau okupuoti Ukrainą del aukščiau išvardintų priežasčių. Geras podcastas. Labai su daug kuo sutinku.
donatasv 2024-07-17 12:44
Ruskelis ne papajus špinatų neprivalgys ir stebuklų nepradės daryti. Bent jau baltijos šalys lenkija pasirengę minuot pasienį jei bus poreikis, o tai jau prastas indikatorius rusijai. Didesnio pranašumo nei ruskelis turėjo per Kijevo puolimą jau nelabai įsivaizduoju. Pilni sandėliai ginklų, bombų, tankų, orkų ir viskas subyrėjo kaip kortų namelis. Byrėjimą sustabdė minų laukai ir nepakankamas ginkluotės tiekimas Ukrainai. Negana to atsirado dronai tiek žvalgybai tiek puolimui kas dar labiau komplikuoja situaciją puolant ir visapusiškai palengvina gynybą. Tai arba pradėk pasakot ką tokio stebuklingo atsineš ruskelis arba nustok kliedėt. Nes papajai su špinatais būna tik pieštinėse fantazijose.
Benediktas 2024-07-17 12:49
Rusai dronus irgi turi. Amunicijos pasigamina daugiau nei NATO ir dar gauna is kitur. Naujas technilogijas gauna iš kinų. Rusijai nieko netrūksta, armija tik dideja. Pradzioje armija buvo tik 200 000. Ukraina neturi tiek resursu, kad atislaikytu po pertraukos. O kraniukas į Ukrainą užsisuks, kai tik bus paliaubos.
donatasv 2024-07-17 13:02
Užsisuks, užrūdys ir jau neatsuksi? Ukraina su vakarų pagalba tik byrės, ruskelis su sankcijomis tik kils aukštyn. Nu kažkaip pas tave viskas atvirkščiai nei realybėje būna?
Benediktas 2024-07-17 13:04
Ruskelio armija kol kas su sankcijomis tik kyla aukstyn, nes viską skiria karui. O vakarai neskiria 2%, ir plius kovoja ne vakarai, o Ukraina. Net karo metu sunkiai skiria ginklus atskiros salys, neturiu prielaidu manyti, kad paliaubu metu salys Ukrainai skirs daugiau ginklu.
immortallt 2024-07-17 13:19
NU Beneditkas, atleisk, bet jau briedus pieši. Maskolių armija su ekonomika tik aukštyn, bet prikėlinėja vis senesnę techniką, o santykinai modernios vis mažėja. Vis aukštyn, bet pasirengimas mėsos skaičiuojamas valandomis. Maskoliai amunicijos daug pasigamina... Ir? Laimėjo prieš vos remiamą Ukrainą, tai dabar staiga paims Ukrainą, kai trečius metus ima, ir nepaima. Tokiais tempais, po poros metų nebeturės net muziejinių eksponatų ką siųsti į karą maskoliai, o ką jau kalbėti apie iššūkiu metimą vakarams. Kas nutiktų vakarams įjungus laivybą? Baltijos jūroje visi laivai sunaikinami, per porą parų, vos tik toks noras atsiranda. Kaliningrade visus karinius objektus subombarduoji be kontakto su priešu, nenaudojant raketų ir aviacijos. Maskoliai pasigamina daugiau nei vakarai. Pamiršai paminėti, kad sviedinių, kuriais plynai maskoliai bombarduoja didžiulius plotus, nes pataikyti į taikinį nesugeba tikslingai, tik atsitiktinai. Tuo tarpu technikos negamina beveik nieko, tiek per savaitę ukrainiečiai sunaikina. Ką jie daro, tai gaivina muziejinius eksponatus, kokių net Ukrainai vakarai jau nesiunčia. Muziejai tai ištuštės, ką tada darys? Pradės gaminti tankus, kai didžioji dalis sunkiosios karo pramonės gamybos buvo Ukrainoje? Pradės gaminti tankus efektyviai ir masiškai, ką bando padaryti jau 30 metų ir vis nepavyko, bet prasidėjus pinigų ir žmonių trūkumui, tai jau sugebės Maskoliai pasigamina dronų - taip. Ir? Didžiąją dalį jų numuša. Maskoliai yra bandiūgos, kurie kelia problemų, bet iki kažkokio gebėjimo mesti iššūkį NATO, kai nesusitvarkė su pasenusia NATO ginkluote, jiems toli. Net iš juodosios jūros laivyną išvedė, nes pralaimėjo jūrų mūšį prieš šalį, kuri turi iš esmės tik valtis ir katerius. NATO dominuoja jūroje. Oro dominavimo maskoliai nepaėmė, nors gyrėsi, kaip vakarų naikintuvai ne lygis, bet kad vakarų naikintuvų net nėra Ukrainoje. Oro gynyba gyrėsi, kad už Patriot pažangesni ir niekas nepaims. Paima paprastais dronais. Bet vat pagal tave, tai maskoliai dar net nepradėjo kariauti ir dabar kai driokstelės, tai driokstelės. Praėjo tie laikai, kai milijoną snukių su 100 tūkst. šautuvų, 3 mln. šovinių ir 900 tūkst. šluotkočių paleidus gali laimėti mūšį. Viena kasetinių sviedinių salve nuneši keletą tūkstančių. Su vienu bombonešiu praskridus keliasdešimt tūkstančių neliks, net neturėjus pastariesiems progos į ką nors iššauti. Po pirmo šimto tūkstančių, kiltų panika ir baigtųsi reikalai. Todėl ir dabar skaido ir puola per visus galus, pastoviai, lipa per savo lavonų krūvas ir savo kūnais daro dar aukštesnes sienas. Ką maskoliai darys, tai nebent hibridines atakas, bet ne atviras karines konfrontacijas.