Ataka prieš Ukrainos „Leopard“. Smogė „NoName057(16)“  ()

Sulaikytieji priklauso įsilaužėlių grupuotei „NoName057(16)“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanijos civilinė gvardija paskelbė sulaikiusi tris asmenis, įtariamus dalyvavimu kibernetinėse atakose prieš Ispanijos ir NATO šalių valstybines institucijas ir strateginius sektorius.

Nusikaltėliai buvo sulaikyti Balearų salose ir Andalūzijoje. Jų namuose buvo atlikta krata, paimta kompiuterinė ir dokumentinė medžiaga, praneša  „Ukrinform“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Trimeriai, kelioniniai šaldytuvai, pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės ir kt.
2459 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzMax BM-CS1“ - monitoriaus šviesos juosta su RGB

2) 304 nerūdijančio plieno maišytuvas virtuvės plautuvei

3) „Newtral MagicH002“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

6) „VIOLEWORKS“ - 1880W trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Tyrimo metu manoma, kad sulaikytieji priklauso įsilaužėlių grupuotei „NoName057(16)“, kuri atsirado prasidėjus plataus masto Rusijos Federacijos invazijai į Ukrainą ir paskelbė savo tikslą „atsakyti į priešiškus ir atvirai antirusiškus Vakarų rusofobų veiksmus prieš RF“.

Pagrindinė grupės veikla buvo DDoS atakų įgyvendinimas Ukrainą remiančių šalių valstybinių ir privačių organizacijų tinklalapiuose.

Praėjusį mėnesį apie „NoName057(16)“ kibernetinę ataką paskelbė „General Dynamics“ padalinys, taip pat „Santa Barbara Systems“, Ispanijoje įsikūrusi įmonė, remontuojanti „Leopard“ tankus, skirtus perduoti Ukrainai.

 

Tyrimą dėl Ispanijoje sulaikytų programišių koordinuoja specializuota prokuratūra. Ispanijos civilinė gvardija taip pat paskelbė, kad tęsia įvairiapusį tyrimą, siekdama  nustatyti kitus su išpuoliais susijusius asmenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()