„Putinas prarado dalį Rusijos, bet šį savaitgalį jis gaus dalį Europos valstybės“  ()

Rusijos lyderis 8-ajame dešimtmetyje buvo KGB šnipas.


V. Putinas
V. Putinas
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=qK_JOfK8fmg&t=218s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas gali būti sunerimęs dėl netikėto Ukrainos įsiveržimo į Rusijos Kursko sritį, tačiau šį savaitgalį jis greičiausiai švęs teritorinius laimėjimus kiek toliau į Vakarus – Vokietijoje, rašo „Politico“.

„Šį savaitgalį jis įgis pusę Europos galios teritorijos“.

Prorusiškos partijos ir trys Rytų Vokietijos žemės – Brandenburgas, Saksonija ir Tiuringija yra pasirengusios  laimėti rugsėjį vyksiančiuose regioniniuose rinkimuose.

Prorusiška „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) turi daug šansų laimėti visose trijose provincijose, o neseniai įkurtas kairiųjų aljansas „Sahra Wagenknecht“ (BSW) vis auga.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9172 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Taip Maskva atkurs tvirtą poziciją didelėje buvusios Rytų Vokietijos dalyje – regione, kuriame ji  dešimtmečius dominavo Šaltojo karo metu.

Jei tokie rezultatai pasirodys, jie tikrai sukels gilų nerimą visoje Vokietijoje. Tai supurtytų ir taip drebančią Berlyno koaliciją iki pamatų.

Tai reikštų ir asmeninę V. Putino pergalę: Rusijos lyderis 8-ajame dešimtmetyje buvo KGB šnipas Drezdene, po ko jis susižavėjo viskuo, kas vokiška. Jo biografas kadaise jį netgi pavadino „vokiečiu Kremliuje“.

 

Remiantis naujausiomis apklausomis, Maskvai palankios partijos, esančios kraštutinėje dešinėje ir kairėje politinio spektro pusėje, turėtų surinkti regionuose bent 50 procentų balsų. Tiuringijos žemėje prognozuojama, kad šios partijos laimės net 65 proc., o pirmoji finišuos AfD su maždaug 30 proc.

Nors ne visos partijos yra tokios atvirai prorusiškos kaip AfD, jas sieja du kraštutinių dešiniųjų stumiami naratyvai: kad NATO prisiima kaltę dėl karo Ukrainoje ir kad taikus sprendimas būtų įmanomas tik tuo atveju, jei Vakarai rimtai imtųsi diplomatijos.

Pagrindinės Vokietijos valdančiosios partijos nacionaliniu lygmeniu – socialdemokratai (SPD), Žalieji ir laisvieji demokratai (FDP) – buvo nustumtos į bendro lyderio statusą, o apklausos prognozuoja, kad bendras rezultatas Saksonijoje ir Tiuringijoje sieks apie 12 proc., Brandenburge 27 proc. Net ir įtraukus didžiausią Vokietijos centristinę jėgą – konservatorių krikščionis demokratus (CDU), jungtinės didžiosios partijos neviršija 50 proc. dalies.

 

Tai nepaprastas nuosmukis centristinėms partijoms, kurios formavo Rytų Vokietijos politinį gyvenimą po susijungimo.

Spartus AfD ir kitų populistinių partijų kilimas lėmė, kad tiek Žalieji, tiek FDP dabar susiduria su galimybe būti išmesti iš visų trijų valstijų parlamentų. Jie turėtų surinkti bent penkis procentus balsų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(3)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: