Sprendimas, kurio laukė visa Ukraina. Ką nutarė vyriausybė?  ()

„Mūsų komanda jau parengė naują įstatymo projekto redakciją, atsižvelgdama į visus darbo tvarka suderintus pasiūlymus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krašto apsaugos ministerija jau parengė naują mobilizacijos įstatymo projektą. Artimiausiu metu atnaujintas dokumentas bus pateiktas tvirtinti ministrų kabinetui, praneša gynybos ministras Rustemas Umerovas.

„Mūsų komanda jau parengė naują įstatymo projekto redakciją, atsižvelgdama į visus darbo tvarka sutartus pasiūlymus Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto posėdžiuose. Esame pasirengę jį pateikti Vyriausybės tvirtinimui artimiausiu metu. Ankstesnė įstatymo projekto redakcija buvo atšaukta“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė ministras.

R. Umerovo teigimu, atnaujintu įstatymo projektu siekiama nustatyti aiškų tarnybos terminą mobilizacijos metu.

„Kariai turi turėti galimybę pailsėti. Tai teisinga. Iš nelaisvės paleistiems kariams turi būti suteikta galimybė pasirinkti, ar likti armijoje. Nusprendusiems likti, reikės bent kelių mėnesių atostogų. Tai teisinga“, – pridėjo jis.

Gruodžio pabaigoje ministrų kabinetas pateikė Ukrainos parlamentui mobilizacijos įstatymo projektą. Vyriausybė, be kita ko, siūlė sumažinti amžiaus ribą nuo 27 iki 25 metų, sumažinti kategorijų, kurioms netaikoma mobilizacija, sąrašą, šaukimus į karių registracijos ir įdarbinimo tarnybas siųsti elektroniniu būdu.

 

Tačiau įstatymo projektas sulaukė opozicijos kritikos, o ombudsmenas Dmytro Lubinecas pareiškė, kad kai kurios dokumento nuostatos prieštarauja Konstitucijai. Dėl to parlamento gynybos komitetas nusprendė kartu su karo vadovybe svarstyti įstatymo projekto pakeitimus.

Po diskusijų įstatymų leidėjai, atsižvelgdami į komiteto posėdžių metu išsakytus siūlymus, nusprendė grąžinti įstatymo projektą ministrų kabinetui tolimesniam svarstymui. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()