Netikėta žinia. Ukraina ir Muskas vienija jėgas prieš Rusiją. Kas vyksta  ()

Elonas Muskas kaltinamas pagalba Rusijai, nes rusai giriasi, kad naudoja jo kompanijos „Starlink“ palydovinį internetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina dirba su Elono Musko „SpaceX“, kad Rusijos kariai negalėtų naudotis „Starlink“ terminalais laikinai okupuotose teritorijose, teigia Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Mychailo Fiodorovas. Muskas neigė, kad jo įmonė tiekė kokią nors įrangą Rusijai, bet ji į okupantų rankas galėjo patekti netiesioginiais kanalais.

Vasario 9 d. Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie tai, kad rusų kariai laikinai okupuotose teritorijose naudoja „Starlink“ sistemas. Pranešama, kad pirmieji tokie atvejai užfiksuoti 2023 metų vasarą, tačiau 2024 metų pradžioje Rusija pradėjo naudoti „Starlink“ įrangą tiesiog masiškai. Nėra įrodymų, kad Elono Musko įmonė žinotų apie šią problemą. Na, bent jau galbūt nežinojo anksčiau, nes dabar Muskui teko atsakyti į klausimus apie tai. Jis teigia, kad tokios informacijos neturėjo ir „Starlink“ tikrai niekaip aktyviai nebendravo su rusų okupantais.

Pasirodo, ukrainiečiai šiuo klausimu nusprendė imtis aktyvių priemonių. Fiodorovas atskleidė, kad šalis bendradarbiauja su „SpaceX“, kad rastų sprendimą, kuris neleistų rusams naudotis „Starlink“ terminalais. Jis teigia, kad algoritmas buvo rastas ir gauta informacija buvo perduota Musko įmonei. Fiodorovo teigimu, terminalai į rusų rankas patenka per trečiąsias šalis, todėl juos žymiai sunkiau atsekti.

 

Fiodorovas pabrėžė, kad kovojant su rusais, besinaudojančiais „Starlink“ terminalais, reikia elgtis atsargiai. Nesiekiama plataus blokavimo, nes jis trukdytų ir Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(79)
(7)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: