„Operacijos suplanuotos. Smogs pavasarį.“ Budanovas perspėja apie galingus išpuolius  ()

Budanovas įspėjo Ukrainą dėl naujų Rusijos planų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas pareiškė, kad Rusija suaktyvino planą pasėti problemų Ukrainos visuomenėje ir kariuomenėje. Tai jis sakė pokalbyje su laikraščiu „The Wall Street Journal“. Budanovas teigia, kad Rusija planuoja operacijas prieš Ukrainos politikus, dėl kurių būtų galima apkaltinti Kyjivo valdžią.

Pasak jo, Maskvos plane derinama dezinformacija ir bandymai nužudyti žymius ukrainiečius, siekiant sukelti nesantaiką šalyje.

Jis sakė, kad šios operacijos pikas bus pavasarį ir ją lydės „galingi išpuoliai“, siekiant pasinaudoti bet kokiais vidaus nesutarimais.

K. Budanovas sakė, kad Rusija planuoja operacijas prieš Ukrainos politikus bandydama juos apjuodinti, siekdama apkaltinti Ukrainos valdžios institucijas ir įnešti susiskaldymo į visuomenę.

 

Žvalgybos pareigūnas citavo buvusio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo neseniai padarytą pareiškimą, kad Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atšaukė kelionę į Kyjivą, nes „bijojo būti nužudytas“.

„Šis incidentas buvo Rusijos operacijos dalis. Visa tai yra tos pačios didelės idėjos elementai“, – sakė žvalgybos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(8)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: