Išgyveno vos 30%. „Tai įeis į istoriją.“ Didžiausias okupantų „mėsos šturmas“ kare  ()

Rusija sumokėjo didelę kainą už savo „mėsos šturmą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grafiniai Avdijivkos vaizdo įrašai atskleidžia didžiulius nuostolius, kuriuos Rusija patyrė puldama įtvirtintas ukrainiečių pozicijas, praneša „Euromaidan Press“, remdamasi Ukrainos karo apžvalgininku „Reporting from Ukraine“.

Ukrainos pajėgos baigė pirmąjį atsitraukimo proceso etapą – paliko visas izoliuotas pozicijas, kurios ištempė fronto liniją, ir trisdešimčia procentų sumažino bendrą karių skaičių Avdijivkoje.

Tai buvo momentas, kai susirėmimų intensyvumas pasiekė neįsivaizduojamas aukštumas, nes rusams buvo įsakyta kuo greičiau uždaryti ratą, kol ukrainiečiai dar nespėjo pasitraukti. Pasak ukrainiečių kovotojų, tokių didelių rusų puolamųjų dalinių jie nebuvo matę net per mūšį dėl Bachmuto, kai „Wagner“ grupė masiškai naudojosi pigiomis kalinių gyvybėmis.

Netrukus po to Ukrainos vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas generolas pulkininkas Syrskis post factum pareiškė, kad vasario 17 d. anksti ryte Ukrainos pajėgos pasitraukė iš Avdijivkos. Būtent tuo metu iš abiejų pusių buvo pradėta skelbti daugybė kovinės medžiagos, kuri patvirtina faktą, kad susirėmimai buvo tokie įtempti, jog nė viena pusė neturėjo laiko skelbti vaizdo įrašų internete.

Kovinių veiksmų filmuota medžiaga buvo šokiruojanti. Vienas rusų karys paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis važiuoja Avdijivkos apylinkėmis pakeliui į kontaktinę liniją šturmuoti ukrainiečių pozicijų. Filmuotoje medžiagoje kas porą metrų matėsi daugybė kūnų su raudona juosta, reiškiančia, kad žmogus priklausė rusų šturmo daliniams, o kas porą šimtų metrų – sunaikinta sunkioji technika.

 

Vaizdo įrašas truko penkias minutes, lavonų skaičius buvo stabilus. Du rusų kariai sakė, kad iš keturių tūkstančių jų brigados karių išgyveno tik trisdešimt procentų.

Dėl konteksto, daugelis karo analitikų buvo šokiruoti, kai rusai teigė, kad jie dalyvauja puolimuose tol, kol būriai patiria iki trisdešimties procentų nuostolių, ir tik tada būriai rotuojami ir atkuriami. Trisdešimt procentų nuostolių reiškia visišką kovinio pajėgumo praradimą. Avdijivkoje rusų brigados, kurias sudaro po keturis tūkstančius karių, patyrė mažiausiai septyniasdešimt procentų nuostolių, teigia šiuo metu vietoje kovojantys rusų kariai.

 

Pasak ukrainiečių kovotojų iš 3-iosios puolamosios brigados, per trumpą savo dislokacijos laikotarpį jie praktiškai iki nulio sumažino dvi rusų brigadas. Tai buvo dienos, kai rusų nuostoliai per dieną įėjo į istoriją ir viršijo tūkstantį du šimtus karių, iš kurių daugiau nei pusė buvo iš Avdijivkos.

Ukrainos generalinis štabas paskelbė bendrų Rusijos nuostolių Avdijivkoje skaičiavimus. Pranešama, kad nuo spalio 10 d. iki vasario 17 d. Rusijos pajėgos patyrė beveik penkiasdešimties tūkstančių karių, trijų šimtų šešiasdešimt keturių tankų, beveik septynių šimtų penkiasdešimties šarvuotų kovos mašinų, dviejų šimtų penkiasdešimties artilerijos sistemų ir penkių naikintuvų-bombonešių nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: