O kas gi pasirodė fronte? Kremlius bus apstulbęs. Smūgis iš „draugų“  ()

Internete pasirodė ukrainiečių BM-21 „Grad“ nuotrauka, kuri šiaip nebūtų tokia įdomi, jei ne raketos. Šis „Grad“ maitinamas moderniomis G-2000 raketomis. Tik iš kur Ukraina jas gavo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G-2000 raketų kilmės šalis – Serbija, kuri palaiko labai stiprius ryšius su Rusija. Serbija yra labai didelė Rusijos draugė, bet, kaip sakoma, pinigai neturi kvapo – Serbija savo ginklų pramonei leidžia Ukrainai parduoti ginklų ir amunicijos. Aišku, garsiai tuo nesigiriama, bet serbų ginklai ukrainiečių rankose pasirodo ne pirmą kartą.

[EU+Kuponai] „Spring Sale 2024“ išpardavimas! JAV specialistų rekomenduojamos ergonominės kėdės, žaidimų monitoriai, projektoriai, energijos stotelės ir kt. (Video)
6522 3

„Spring Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „NEWTRAL MagicH-BP“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „KTC M27T20“ - 27 colių, Mini-LED, 2K, 165Hz žaidimų monitorius

3) „Ultimea Apollo P40“ - „geriausias vaizdo projektorius, kokį tik esu testavęs!“

4) „TALLPOWER V2400“ - 2160Wh, 2400W, portabili energijos stotelė

Išsamiau

 

Anksčiau Ukrainoje užfiksuoti serbiški minosvaidžių sviediniai, bet jie galėjo būti seni, dar iš Jugoslavijos laikų. Tuo tarpu G-2000 raketos nėra tokios senos. Jos vis dar keliauja po ginklų parodas, ieškodamos potencialių pirkėjų. Tai yra modernus ginklas. Tai reiškia, kad serbų gamintojas „EDePro“ galėjo jas tiesiogiai arba netiesiogiai parduoti Ukrainai.

Įprastai populiariausių „Grad“ 122 mm raketų nuotolis siekia iki 20 km. Ilgesnio nuotolio raketos yra retos. Kai kurios šalys, įskaitant Serbiją ir Lenkiją, kuria ilgesnio nuotolio „Grad“ raketas. Serbų G-2000 turi įprastus gabaritus, kad galėtų būti paleidžiamos iš įprastų „Grad“ įrenginių, turi 18-19 kg sveriančią kovinę galvutę (bendras svoris – 69 kg) ir lekia 40,5 km. Be to, serbų raketos taip neišsisklaido kaip senos sovietinės – 40 raketų salvė tankesniais smūgiais daužo numatytą plotą.

 

Įdomi G-2000 raketų savybė – galimybė montuoti specialias kasetines galvutes, kurios paleidžia sausumos minas. Taip galima užminuoti logistikos maršrutus už priešo užnugaryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(177)
(3)
(174)

Komentarai ()