„Labai aiškus signalas Rusijai.“ Anušauskas apie Vakarų lyderių diskusijas dėl karių dislokavimo Ukrainoje  ()

Vakaruose pasigirdus svarstymams siųsti į Ukrainą sausumos pajėgas, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad valstybės svarsto įvairias iniciatyvas dėl paramos Kyjivui. Visgi, diskutuojant dėl karių dislokavimo, ministras pabrėžė – kalbama tik apie ukrainiečių karių mokomąsias misijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Paramos Ukrainai formos yra svarstomos. Ši iniciatyva taip pat svarstoma. Paryžiuje buvo svarstoma aukščiausiu lygiu, dalyvavo prezidentai, premjerai. Manau, kad ir mūsų darbotvarkėje kaip ir kokiomis formomis dar būtų galima papildomai remti Ukrainą – irgi atsiras. Bet tai sprendimas, kurį greičiausiai darytų Valstybės gynimo taryba“, – antradienį žurnalistams sakė A. Anušauskas, reaguodamas į Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pasisakymus.

Visgi, net jeigu ir būtų nutarta siųsti į Ukrainą NATO karius, tai būtų daroma daugiašaliu principu, pažymėjo ministras.

Tačiau politikas pabrėžė – kalbant apie karių siuntimą į Ukrainą, omenyje turimos ukrainiečių karių mokymų misijos.

„Nekalbėkime apie karius, kalbėkime apie iniciatyvos palaikymą. Yra skirtingų šalių skirtingos pozicijos. Kaip žinia, Lietuva turi veikti ir savo mandato, kuris yra suteikiamas Seimo, ribose. Pas mus, kaip žinia, yra vienas mandatas, kuris leidžia telkti mokomąją misiją ukrainiečiams mokyti“, – aiškino A. Anušauskas.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3625

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Vertindamas bendras Vakarų lyderių diskusijas, A. Anušauskas akcentavo, jog taip sąjungininkai siekia ir nusiųsti aiškų signalą Rusijai.

„Ieškoma formų, kaip dar padėti Ukrainai. Šiuo atveju, duodant ir labai aiškų signalą Rusijai“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį, vykdamas į Europos lyderių susitikimą Paryžiuje, Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico užsiminė, kad atskiros Vakarų šalys yra pasirengusios siųsti savo karius į Ukrainą. Visgi, konkrečių valstybių politikas neįvardijo, tačiau perspėjo, jog tai gali padidinti konflikto eskalavimo riziką.

 

Savo ruožtu Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas pareiškė, jog neatmestų Prancūzijos sausumos pajėgų dislokavimo Ukrainoje. Jo teigimu, nėra nesvarstytinų klausimų, siekiant garantuoti, kad Rusija nepasiektų pergalės Ukrainoje. Prancūzijos prezidentas pažymėjo, kad jo inicijuotame susitikime Paryžiuje jokie sprendimai dėl sausumos pajėgumų perkėlimo nebuvo priimti. Tačiau, tvirtino jis, kiekviena šalis ateityje galėtų priimti savarankiškus sprendimus dėl karių dislokavimo.

Visgi, antradienį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas patikino, kad Aljansas neketina siųsti karių į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Augustė Lyberytė
(8)
(8)
(0)

Komentarai ()