Lietuva ruošiasi siųsti karius į Ukrainą. Karas pereina į naują etapą. Kas vyksta  (5)

Nyderlandai, Estija ir Lietuva svarsto galimybę siųsti savo karius į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-02 Lietuva ruošiasi siųsti karius į Ukrainą. Karas pereina į naują etapą. Kas vyksta  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas pereina į naują etapą. Aukšto rango pareigūnai Nyderlanduose, Estijoje ir Lietuvoje neatmeta galimybės į Ukrainą siųsti savo kariuomenę.

Apie tai pranešė Vakarų žiniasklaida, remdamasi aukšto rango pareigūnais.

Šalių pareigūnai pabrėžė, kad tokios prielaidos yra siejamos su pagalbiniu personalu, kuris apmokys, padės nustatyti procesus ir atliks kitus darbus, nedalyvaudamas karo veiksmuose.

Estijos premjerė Kaja Kallas sakė, kad yra visos galimybės padėti Ukrainai nugalėti Rusiją.

„Manau, kad tai yra ir signalai, kuriuos siunčiame Rusijai, jog neatmetame įvairių variantų. Nes visos šalys suprato, kad turime padaryti viską, jog Ukraina laimėtų, o Rusija pralaimėtų šį karą“, – „Politico“ sakė Kallas.

Lietuvos prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigė, kad Lietuva svarsto galimybę siųsti savo instruktorius į Ukrainą, tačiau prioritetas yra paremti ukrainiečius ginklais ir amunicija.

„Mes kalbame apie tokią galimybę ir darome tai gana atvirai. Yra daug niuansų, kas gali nutikti ir kokiomis sąlygomis“, – sakė jis.

 

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas taip pat kalbėjo apie galimybę siųsti NATO karius vykdyti pratybų į Ukrainą.

Nyderlandų vyriausiasis kariuomenės vadas generolas Onno Eichelsheimas taip pat išreiškė nuomonę dėl savo šalies karių siuntimo į Ukrainą.

„Manau, kad turime palikti visas galimybes atviras, kad pamatytumėme, kaip galime geriausiai paremti Ukrainą“, – sakė Eichelsheimas ir pridūrė, kad yra ir kitų būdų padėti Ukrainai.

Jo teigimu, jei Vakarų kariai vyktų į Ukrainą, tai turėtų būti koalicijos rėmuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(148)
(-45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: