Lietuva ruošiasi siųsti karius į Ukrainą. Karas pereina į naują etapą. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2024-03-01 20:17
Tai, kad mane Lietuvoje gydė gydytojas ukrainietis, jo amžius buvo apie 40 metų.
Benediktas 2024-03-01 20:21
Puiku, gal geras daktaras.
technologas 2024-03-01 20:34
Tai kad ukrainiečiai patys sako kad kuriems galams Vakarai turi karius siųsti jei jų pačių gal 25% pajėgių kariauti kariauja. Tai ir trūksta karių.
Kyborg 2024-03-01 21:50
Manau priežastis gana akivaizdi - ginklų trūkumas. Tu negali iš aktyvių dalinių atimt ginklus ir išsiųst kitai šaliai, o pačius dalinius su ginklais išsiųst jau paprasčiau. Be to esant ginklų trūkumui svarbu efektyvumas. NATO profesionalūs kariai ne vienerius metus besitreniruojantys su turima ginkluote beveik garantuotai ją sugebės panaudot gerokai efektyviau nei ukrainiečiai paskubomis praėję kelių savaičių kursus. Kitas dalykas, kad tokiu veiksmu rusofašistams būtų aiškiai parodyta, kad vakarai eis iki galo, o ne tik susirūpinimą reikš. O maskoliai kaip žinia tik jėgos kalbą supranta.
kestutisz 2024-03-02 09:21
Šitoje vietoje galiu kirsti, kad čia visiškai atvirkščiai - už vieną muštą šimtą nemuštų, netgi čia buvo straipsnis apie tai kaip kokį javeliną modifikuoja dėl baterijų, nes vienas dalykas poligone pagal instrukciją vieną maketą iššauti iki pietų, o kitą po, pagal tikslų grafiką, ir visai kitas kai sėdi 8 valandas pozicijoje su paruoštu šauti (t.y. nuolat įjungtas aušinimas) ir tau tiesiog nutinka visiškai netikėtas dalykas - išsikrauna baterija. Pz2000 ekipažo interviu - instruktorius per gyvenimą gal 30 šūvių atliko, o mes pirmą dieną - 100, ir su rezultatu. Ir t.t. ir pan. Dar gal atskiras variantas būtent aptarnavimas - bet realiam kare nėra kaip keisti blokais iš dėžutės, vėlgi kaži ar mokomasi kanibalizavimo kaip iš kelių sudaužytų surinkti vieną veikiančią.