Įdomi specifikacija. Kuo kitokia rusų išbandyta „Jars“  ()

Rusija išbandė tarpžemyninę balistinę raketą „Jars“. Be to, Vladimiras Putinas vasario 29 d. Federalinėje Asamblėjoje priminė, kad Rusija turi ginklų, galinčių smogti Vakarų šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sausumos pajėgų rezervistų tarybos pirmininkas Ivanas Timočko teigia, kad „Jars“ turi įdomių savybių. Pavyzdžiui, ji naudoja kietąjį kurą.

Kietasis kuras yra pigesnis, lengviau naudojamas. Prieš paleidžiant raketą jos nereikia užpildyti degalais. Tuo tarpu skystasis kuras suteikia raketai daugiau galios, bet ja reikia pažangesnių technologijų.

„Palyginimui, Šiaurės Korėja gamina raketas, kurios naudoja kietąjį kurą, o JAV raketo naudoja skystąjį kurą. Kinijos irgi“, – sakė Ivanas Timočko. Jis mano, kad Putinas pasaulį gąsdina raketa, kuri iš esmės yra paremta posovietinėmis technologijomis. Kitaip tariant, Timočko nuomone, seną „Jars“ prigimtį rodo vien tai, kad ji naudoja paprastesnį kietąjį kurą.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6238 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

„Jars“ į tarnybą buvo oficialiai įtraukta 2011 metais. Nora tai, kad „Jars“ naudoja kietąjį kurą, yra įtraukta į oficialias raketos specifikacijas, nurodoma, kad trečioji ir ketvirtoji šios raketos stadijos gali naudoti ir skystąjį kurą. Pirmą kartą „Jars“ išbandyta 2007 metais. Įdomu ir tai, kad „Jars“ ir „Topol-M“ skiriasi visai nedaug. „Topol-M“ yra sukurta nešti vieną kovinę galvutę, o štai „Jars“ virš nustatytos teritorijos gali paleisti net keturias nepriklausomas galvutes.

 

Timočko teigia, kad rusai turi apie 15-20 „Jars“. Tuo tarpu „Topol-M“ Rusijos arsenale yra daugiau nei 60. Pakankamai, kad galėtų sunaikinti daugybę didžiųjų pasaulio miestų. „Jars“ ir „Topol-M“ gali nulėkti 11-12 tūkstančių kilometrų.

Ir tai svarbu pabrėžti – tai, kad „Jars“ yra gana senamadiška raketa, nereiškia, kad ji yra nepavojinga. Rusai ja perdėtai giriasi, bet ir su savo kietojo kuro sistema „Jars“ branduoliniais smūgiais galėtų sunaikinti šalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()